Pattijoen Urheilijoiden superpesismiehistö jatkaa vierasotteluitaan TV-ottelussa Jyväskylän Kiriä vastaan. Aikaisempien kausien kamppailut Hippoksella ovat olleet tasaisia ja vähäjuoksuisia ja nettitoimitus uskoo, että tämän illan ottelu ei tee poikkeusta.

topi tulletus

Nähdäänkö Hippoksella tänään Topi Kososen tuttua tuulettamista? (Kuva: Ilkka Kontinaho)

Kotijoukkue Jyväskylän Kirin alkukausi on ollut odotettua vaisumpi ja joukkue majaileekin tällä hetkellä sarjataulukossa ehkä yllättäenkin viimeisellä sijalla, mutta vain 4 pistettä vierasjoukkue Pattijoen Urheilijoita perässä, jonka sijoitus tällä hetkellä on 11.

Raikulipoikien peli on ollut heikomman alkukauden jälkee koko ajan paranemaan päin ja viimeisistä kolmesta ottelusta joukkue on kerännyt 5 pistettä, kun Kempeleen Kiri kaatui lukemin 0-2 ja sunnuntaina joukkue haki tärkeän vierasvoiton Kiteeltä lukemin 0-1. Kotipelissä sarjakärki Vimpelin Vetoa vastaan keltamustat kiusasivat saarelaisia tosissaan, mutta pisteitä sarjataulukkoon ei tällä kertaa kirjattu, sillä toinen jakso päättyi tasan 6-6 ja Vimpeli voitti ottelun lopulta 0-1.

Keltamustista alkukaudesta kuumimmassa vireessä on ollut joukkueen kokenutta kaartia edustavat lukkari Topi Kosonen, Paavo Pelto sekä Jussi Kemilä. Kosonen on lyönyt  9.ottelussa 1+11 tehot ja tuonut 6 juoksua. Täksi kaudeksi numero 2:ksi siirretty Pelto on tuonut 14 juoksua ja kärkilyöntiprosentti 78,95% on superpesiksen kolmanneksi paras. Pellon edellä tilastossa toisena majailee illan vastustajan riveistä Miikka Matikka (79,63%) Kemilä taas on parantanut otteitaan jatkuvasti ja pomppu on alkanut löytämään ruutuun hyvällä prosentilla. Kemilä on myös kunnostautunut alkukaudesta myös etenijänä, sillä mies on tuonut joukkueen toiseksi eniten juoksuja (10) heti Pellon jälkeen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi ja silloin Jyväskylä voitti otteluista kolme. Mutta miten käy tällä kertaa kun Hannu Kiukkonen on poistunut Kirin vahvuudesta? Kiukkonen löi viimekauden keskinäisissä otteluissa 56% Kirin juoksuista. Montako kärpästä Kosonen napsii Kirin etenijöistä? Lyökö Kemilä pomppua? Montako juoksua Pelto tuo?

Kaikki tämä selviää klo 17:45, kun ottelulähetys käynnistyy Nelonen Pro-kanavalla sekä Ruutu+ -palvelussa.