Päivän vastustajaksi saapuu tänään Koskenkorvan Urheilijat, jonka joukkue on nuorentunut ja uudistunut rajusti täksi vuodeksi. Suurin muutos lienee keskimäärin 80 juoksua kauteen paukutelleen legendaarisen lyöjäjokeri Jere Dahlströmin siirtyminen Imatran Palloveikkoihin. Vaihtolyöntispesialisti Antti Pukkinen siirtyi myös Alajärven Ankkureihin. Poissa ovat myös pitkän linjan kossulaiset Mikko Kytömäki ja Janne Leppälä, joka siirtyi Haminan Palloilijoihin.

Paavo Pelto on ollut alkukaudesta mainiossa vireessä.

Perinteistä KossU kaartia kuitenkin vielä löytyy ilmajokisten porukasta, sillä sarjan parhaimpiin koppareihin lukeutuva Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Antti Kuusisto iskevät edelleen härkäpaidassa. Pelinjohtajapuolella Tomi Niskasen saappaita täyttämään pestattiin Kiteeltä kenkää saanut KossU-legenda Jukka Latvala, jonka alkanut kausi on toinen pelinjohtajana. 

KossU on kerännyt kauden kolmesta pelistä 3 pistettä ja majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11. Kauden ensimmäisessä ottelussa ilmajokiset onnistuivat nipistämään pisteen kärkipäähän rankatulta Sotkamon Jymyltä lyöjäjokeri Patrik Wahlstenin kunnarin siivittämänä. Kauden toisessa ottelussa KoU voitti kotikentällään IPV:n lukemin 1-0 (3-3,10-0) Kunnareilla imatralaisia kurittivat Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Antti Kuusisto. Viimeisimmässä ottelussaan KoU hävisi paikallisvastustaja Alajärven Ankkureille 0-1 (1-1,1-3) jonka myötä tänään nähdään varmasti sisuuntunut härkälauma.

Kossun pelillinen kompastuskivi on ollut alkukaudesta vaihtopelaaminen. Yli-Hirvelä on kyllä hoitanut oman roolinsa 75%:n prosentin varmuudella, mutta Kuusiston ja Juho Toivolan prosentit ovat olleet vaatimattomat. Vaihtopelaaminen nousee tänäänkin suureen roolin, mikäli ilmajokelaiset meinaavat MiiluAreenalta pisteitä mukaansa napsia.

Upeasti alkukauden puksuttaneen PattU-junan mankelin alle ovat jääneet Kiteen Pallo, Haminan Palloilijat ja Imatran Palloveikot. Keltamustat ovat hävinneet ainoastaan kenties suurimmalle mestarisuosikki Vimpelin Vedolle. Kovimmassa vireessä on ollu alkukaudesta elämänsä kunnossa oleva Jari Törmänen, joka on lyönyt 11 juoksua. Paavo Pelto pelaa myös upeaa alkukautta, sillä Pave on pelannut 73%:sta sisäpeliä ja tuonut 8 juoksua kauden kolmeen ensimmäiseen peliin. Numeroilla 2-4 pelaavat Pelto, Timo Kallio ja Topi Kosonen ovat molemmat pelanneet upeaa sisäpeliä ja kaikkien kolmen herran kärkilyöntiprosentit ovat yli 71%.

Mikäli vaihtajat petaa lyöjätykki Törmäselle ja Ossi Meriläiselle tilannetta samoilla prosenteilla, voi ennustaa ilmajokisille pitkää iltaa MiiluAreenan saunassa. Kossukin kuuluu niihin perinteikkäisiin pohjalaisiin joukkueihin, joka perustaa pelinsä sisäpeliin ja ulkopeli on yleensä ollut mitä se on.

Ottelu alkaa klo18.00 MiiluAreenalla. Liput 12/8/5. Tervetuloa kannustamaan keltamustat voittoon.

Ennakkokokoonpano:

1.Teemu Juntunen
2.Paavo Pelto
3.Timo Kallio
4.Topi Kosonen
5. Jere Achrén
6.Tapio Salo
7.Marko Nikula
8.Harri Kolehmainen
9.Tomi Kaisto
10.Ossi Meriläinen
11.Jan Hankala
12.Jari Törmänen

IPV pelissä viimeisessä vuoroparissa ulkokentältä pois vaihdettu Markus Lehtiniemi on varotoimenpiteenä sivussa tämän päivän kokoonpanosta. Hänen tilalleen nousee hienot harjoitusottelut pelannut seuran oma kasvatti Tomi Kaisto.


Pattijoen Urheilijat juhlii tänä vuonna 90-vuotista taivaltaan järjestämällä hyväntekeväisyys ottelun 19.6.2018, jonka tavoite on tehdä uusi MiiluAreenan yleisöennätys. Pattijoen Urheilijat ry tulee lahjoittamaan puolet pääsylipputuloista hyväntekeväisyyteen, jonka kohteena on OYS:n osasto 51 eli lasten veri-ja syöpätautiosasto.

Ottelusta toteutetaan haastekampanja, jossa yritykset ja yhteisöt voivat osallistua yhteisen hyvän tekemiseen. Siihen yritykset ja yhteisöt pääsevät mukaan ostamalla minimissään 8 normaalihintaista pääsylippua. He voivat ostaa lippupaketin ja haastaa edelleen muita yrityksiä ja yhteisöjä mukaan tapahtumaan. Yksityisillä henkilöillä on mahdollisuus ostaa lippu verkkokaupasta tai paikan päältä.