Halli-SM PattU-SoJy la 17.2. klo 15.30

Halli-SM avauksessa viime viikonloppuna keltamustien pistepussi ei karttunut, vaan hyviä lyöntejä paukutelleet JymyJussit korjasivat silloin ottelusta voiton puhtain 2-0 (12-5,1-0) lukemin. Huomenna on kuitenkin uusi mahdollisuus pisteiden metsästykseen, kun Ouluhallilla iskevät yhteen toisilleen aina niin rakkaat Pattijoen Urheilijat ja Sotkamon Jymy.

Ottelusta mielenkiintoisen tekee se, että molempien joukkueiden kokoonpano koostuu pitkälti samoista elementeistä. Ottelussa nähdäänkin paljon taistelupareja, joita kannattaa ottelun sisällä seurata.

Kiinnitä huomiosi näihin:

Toni Kohonen ja Topi Kosonen.

Kumpi on lautasen herra?

Lautasen äärelle molemmilta joukkueilta löytyy asettaa valtakunnan kärkilukkari ja taistelu lautasen herruudesta käydään Toni Kohosen ja Topi Kososen välillä.

Miten nopeat pojat onnistuvat?

Molempien joukkueiden kärki lähtee rakentumaan kolmesta nopeasta etenijästä. Jymyllä ainakin Lippo pelissä Saku Hakkarainen, Niilo Piiponniemi, ja Niko Korhonen pelaavat ennakkoon numeroilla 1-3. On toki mahdollista, että Jymyn kärjen koostumus tulee muuttumaan, kun 13.pelaajana mukana oleva Jussi Korhonen tulennee mukaan pelaavaan rosteriin. Keltamustilta kärjessä viilettävät tuulennopeat Harri Kolehmainen, Paavo Pelto ja Timo Kallio, joskin Pellon pelaaminen on vielä hieman epävarmaa.

Pommikoneosasto?

Molemmat joukkueet pelaavat kahden lyöjäjokerin taktiikalla, kun Jymyltä kotiuttajajokereina pelaavat Roope Korhonen sekä viime kaudella imatralaisia ihastuttanut Lauri Rönkkö. PattU:n kotiutusosasto taas on kunnossa Ossi Meriläisen ja Jari Törmänen myötä. Mikäli vain isot pojat saavat ajolähtöjä purkaakseen saatetaan nopealla Ouluhallin alustalla nähdä yllättävänkin paljon juoksuja. 

Nettitoimitus nappasi Kyrönsivaltajanakin tunnetun Markus Lehtiniemen pikaiseen haastatteluun.

Millä eväillä PattU lähtee huomiseen otteluun?

-Pitkälti omaa peliä koitetaan kehittää ja pidetään pääosin fokus omassa tekemisessä. Ehjempää kokonaisuutta on tavoite lähteä hakemaan joukkueena.

Minkälaiset fiilikset jäi ensimmäisestä halliottelusta JymyJusseja vastaan?

-Vähän kaksijakoiset. Ensimmäisellä jaksolla oltiin sisäpelissä hyviä, mutta sitten taas ulkopelissä tuli virheitä ja toiselle jaksolla se oli taas toisin päin, että ulkopeli oli hyvää ja mailan varressa ei onnistuttu. Tasaisuutta, kun saadaan niin hyvä tulee!

Mitä odotat ottelulta?

-Kyllä se tavoite olisi henkilökohtaisesti muutama juoksu tempaista. Kun otetaan hyvät jutut edellisestä ottelusta mukaan, parannetaan pikkujuttuja ja nostetaan tunnetaso korkealle tasolle, niin eiköhän me hyvä ottelu pelata.

Kiitoksia Metsuri haastattelusta ja loppuun terveiset faneille?

-Kiitos kiitos, tulkaahan sankoin joukoin paikalle ja pitäkää mökää Ouluhallissa!

Ennen PattU:n ottelua Oulu Lippo kohtaa Sotkamon Jymyn klo 13.00 alkavassa ottelussa. Otteluun myydään päiväkohtaisia lippuja, joka maksaa 10e ja sillä näkee molemmat ottelut. Korttimaksumahdollisuutta ei ole, mutta Smartun liikunta-ja kulttuurisetelit käyvät maksuvälineenä.

Tervetuloa kannustamaan Pattu voittoon ja nauttimaan huippu pesäpallosta!