Halli-SM-alkuturnauksen lohko-A:ssa ratkaistaan tänä viikonloppuna lopputurnaukseen menijät, kun Ouluhallilla yhteen iskevät Oulun Lippo, Kempeleen Kiri, Sotkamon Jymy ja Pattijoen Urheilijat. Lohkossa on pelattu tällä hetkellä yksi ottelu Lippo-PattU 0-2 (6-8,1-5) ja lohko A pelataan kokonaisuudessaan loppuun launtain ja sunnuntain aikana.

Keltamustilla on erinomainen sauma päästä tämän vuoden Halli-SM:ssä lopputurnaukseen, sillä muissa lohkoissa on pelattu ristiin ja tänä vuonna lopputurnaukseen pääsee myös kaksi parasta lohkokakkosta. Tällä viimeisenä ja kuudentena joukkueena lopputurnaukseen on menossa Seinäjoen JymyJussit, joka keräsi kahdesta ottelustaan 3 pistettä. Koska lohkoissa on eri verran joukkueita ratkaistaan jatkoon menivät ensijaisesti sijoituksen mukaan, toissijaisesti pisteet per ottelu menetelmällä.

Klo 9.30 alkavassa ottelussa keltamustat saavat vastaansa paikallisvastustaja Kempeleen Kirin, joka on lyöjätykkiensä Ossi Meriläisen ja Jarmo Viittasen johdolla aina vaarallinen vastustaja. Keltamustien kokoonpanossa nähdään hieman muutoksia ensimmäiseen Lippo peliin. Jari Törmänen siirtyy jokeripaidasta numeroksi 4 ja tulee esiintymään luonnollisesti myös ulkopelissä. Hyvin numerolla 2 esiintynyt Tapio Salo pelaa huomenna numerolla 6 mikä ounastelee, että pelinjohtaja Harri Tuomikoski saattaa lähteä hyökkäämäään rohkeasti kahdella kärjellä.

Klo 17.00 Keltamustat saavat kauden 2017 ensimmäisen kovan mittarin siitä, missä ollaan menossa kun vastaan asettuu jo pitkään Superpesiksen kärkiporukoihin kuulunut Sotkamon Jymy. Sotkamon riveissä nähdään mielenkiintoinen paluumuuttaja, kun Mikko Korhonen teki paluun pelikentille pelaaja-valmentajan roolissa ja hän tuli paikkaamaan Immo Rautiaisen loukkaantumista, joka pitää hänet mahdollisesti koko kauden sivussa. Sotkamo kotiutti myös viime kaudella Oulun Lipossa korkoa kasvamassa olleet Jere Wikströmin ja Saku Hakkaraisen joukkuueeseensa, jotka tuovat joukkueeseen juoksuvoimaa rutkasti.

Joukkuiden kokoonpanot löydät tästä linkistä:

Kuuntele Harri Tuomikosken mietteet ennen huomista turnausta:

Jatkaako Eino Järvelä tulikuumia otteitaan mailanvarressa? Lippoa vastaan mies löi komeat 5 juoksua?