Hiukan ihme!

heinäkuu 31, 2015

Torstaina tapahtui sellaista mitä ei moni ollut villeissä päiväunissakaan uskonut tapahtuvan. Supermiehistö kävi nappaamassa kolme pistettä Hiukan pesäpallostadionilta lukemin 0-2 (1-2,1-5). Keltamustien viimeisin voitto oli 14.7 2011, kun Superjymy kaatui Rännärillä 2-0 (4-2,6-5). Tästä joukkueesta torstaina olivat mukana Topi Kosonen, Jussi Kemilä ja Harri Kolehmainen. Roolit olivat hieman muuttuneet sillä Topi pelasi 2011 pelissä ykkösenä ja Harri oli jokerina. Nyt Harri oli nostettu ykköseksi ja Topi pelasi numerolla neljä. Jussi pelasi vuonna 2011 numerolla kaksi ja nyt numerolla kolme. Tosin vuonna 2011 jokeri Jonne Kemppainen nakattiin aina kärkeen ja sehän toimikin mallikkaasti, kun hän meni kentälle 8/8 tehoilla.

Hiukassa on vaikea voittaa.
Superjymy on hävinnyt viimeksi kotikentällään 27.6.2013, kun Vimpelin Veto voitti ottelun 1-2s (1-9,7-1,0-0,2-3). Kokonaan ilman pisteitä Superjymy jäi 8.7.2012, kun Joensuun Maila voitti ottelun 0-2 (3-4,0-1). Melko harvinaisesta tempusta siis voidaan puhua eilisen pelin yhteydessä. Keltamustat pelasivat jo edellisellä Hiukan vierailullaan tasaisen ottelun ja veivät yhden jakson. Torstaisessa ottelussa ei kuitenkaan moni uskonut lopputuloksen olevan nähdyn kaltainen. Keltamustien voittoon uskovat saivat Veikkauksen kertoimilla peräti 23-kertaisen voiton. Keltamustat olivat ennen peliä kolmen ottelun voittoputkessa, jossa kaatui mm. finaalien kestovierailija Vimpeli kotona Rännärillä. Samaan aikaan Sotkamon kultajuna oli yskähdellyt parin tappion verran, kun Joensuu ja Hyvinkää voittivat.

hiukanihme1
Välillä pallosta tuli osumaa mieheenkin ja piti vetää henkeä.

Sotkamon ykköskärki ei toiminut.
Sotkamon peli ei lähtenyt koko ottelun aikana rullaamaan kunnolla. Ykköskärjen kentällemenot ja vaihtotilanteet kuihtuivat huonoihin lyönteihin tai Topi Kososen juonnikaaseen työskentelyyn lautasen äärellä. Kolmostilanteitakin joukkue sai vain 11 kpl ja näistä kotiutukset kariutuivat kerta toisensa jälkeen huonoihin lyönteihin tai keltamustien huippusuorituksiin ulkokentällä. Erityismaininnan ansaitsee ensimmäisen jakson Jyri Suhosen syöksykoppi Toni Kohosen lyönnistä. ”Tuollaiset rohkeat ratkaisut kääntävät näitä pelejä”, totesi Jari Törmänen haastattelussa pelin jälkeen. Keltamustilla ei kolmostilanteita ollut kuin yksi enemmän, mutta ne käytettiin paremmin hyväksi. Paavo Pelto löi lähes identtisillä lyönneillä kakkosjatkeelta molemmilla jaksoilla miehen kotiin. Sotkamon heikoksi kohdaksi tiedettiin kopparipeli ja katsomossa kuultujen kommenttien perusteella koppariosastolle kaivattiin kipeästi nilkkavammasta toipuvaa Roope Korhosta. Kolmen pisteen voiton ratkaissut lyönti menikin juuri koppareiden keskeltä läpi, mutta toisaalta lyönti oli niin hyvä, että sitä ei monikaan kopparipari olisi selvittänyt. Muutenkin katsomossa kuului paljon kritiikkiä pelin aikana omien esityksestä. Luonnollista toki, kun joukkue on osoittanut niin ylivoimaisia otteita aikaisempina vuosina Hiukassa.

hiukanihme2
Toni Kohonen löi hyvin, mutta ulkokenttä kesti.

Antti Korhonen löytänyt rentouden lyönteihinsä.
Antti Korhonen kotiutti jälleen kovilla tehoilla 5/7 ja kertoi joukkueen lähtevän rennolla asenteella peleihin niin tulosta on alkanut tulla. Joukkueen yhteisen illanvieton jälkeen jokainen peli on voitettu. Pesis on itseluottamuslaji, jonka merkitystä joukkueen lääkäri Pyry-Pekka Suonsivu myös korosti pitämässään puheessa linja-autossa ennen peliä. ”Sotkamoa pidetään voittamattomana, mutta samaa leipää ne syö kuin mekin, joten he ovat voitettavissa”, totesi Pyry-Pekka. Näinhän se on, että moni joukkue saapuu Hiukkaan jo valmiiksi hävinneenä, kuten eräs Sotkamolainen pesisvaikuttaja joskus totesi.

hiukanihme3
Tiukka tilanne ja Topi palaa kolmoselle.

Kitee seuraavaksi vastassa sunnuntaina.
Viikon seuraava matkailukohde on sunnuntaina lähes itärajalla, jossa kohdataan pudotuspeliviivan alapuolelle valahtanut Kiteen Pallo. Vastus ei missään tapauksessa ole helppo ja Kitee onkin voittanut aikaisemmat kohtaamiset Rännärillä 1-2 ja kotikentällään puhtaasti 2-0. Joukkueen sielu on etukentällä pelaava Sami Partanen ja Toni Laakso lyöntipuolella on aina vaarallinen. Kiteen kärki on myös toiminut hyvin Hämäläisen ja Postin johdolla. Keltamustien taktiikkana varmasti tulee olemaan omaan peliin keskittyminen vahvuuksineen ja vastustajan ennakkovakoilussa on etsitty heikkouksia hyödynnettäväksi.

hiukanihme4
Jussi Markus oli jokeripaidassa 17.5 Kitee-pelissä.

Lauantaina verrytellään Zetor-tapahtumassa Hummastinvaaralla.
Lauantaina joukkue tekee valmistavan harjoituksen ja sen jälkeen osa joukkueesta suunnistaa Hummastinvaaralle, jossa paikalliset Zetor-miehet järjestävät hyväntekeväisyystapahtuman. Tapahtumassa viisihenkiset joukkueet vetävät Zetoria määrätyn matkan ja yksi joukkueen jäsenistä istuu ratissa. Tuskin ihan ”niskalimassa” pojat sentään vetävät sillä kaikki energia pitää olla käytössä sunnuntain pelissä. Tapahtumassa on monenlaista muuta toimintaa mm. kampikäynnistyksen SM-kisa ja Zetorien kiihdytysajo.