Superpesismiehistö vieraili Sotkamon Jymyn vieraana eilen sunnuntaina, mutta SoJy oli tuli tyly isäntä voittaen ottelun lukemin 2-0 (5-2,9-1) PattU:sta parhaana palkittiin Paavo Pelto, joka pelasi mailan varressa 75%:n tehoilla (kärkilyönnit 6/8) sekä Eino Järvelä, joka jatkoi lyöntitehtailuaan lyömällä kauden 31:n juoksunsa.

Ensimmäinen juoksu nähtiin ensimmäisen vuoroparin lopettavalla, kun SoJy:n tiukka ulkopeli oli pitänyt PattU:n nollilla aloittavalla vuorolla. PattU sai eliminoitua tänään kärjessä pelanneet Topi Korhosen, mutta sen jälkeen SoJy rakenteli ajolähtötilanteen Toni Kohoselle. Kotijoukkueen parhaana palkittu Kohonen kiitti paikasta ja sivalsi Niilo Piiponniemen kotipesään ja lukemat muuttuivat 1-0:n. Toisen aloittavalla keltamustat pääsivät tasoihin, kun harhaheiton turvin Jussi Kemilä toi superpesisuransa 397:n juoksunsa. Toisen lopettavalla SoJy:n kärki rullasi jälleen vastustamattomasti ja palotonta ajolähtöä purkamaan asettui Kohonen, Kohosen yritykset PattU kesti, mutta ajolähdön jatkuessa lyöjäjokeri Roope Korhonen onnistui viemään Sotkamon 2-1 johtoon. Kolmannen aloittavalla Eino Järvelä löi kotiin Paavo Pellon ja peli oli jälleen tasoissa. Kolmannen lopettavalla SoJy:llä onnistui lähes kaikki ja neljänteen vuoropariin lähdettiin 5-2 kainuulaisten johtaessa. PattU ei tästä enää toipunut vaan ensimmäinen jakso päättyi SoJy:lle lukemin 5-2.

Toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa PattU sai kärkeä hyvin kuriin, mutta kahdella palolla ykköstilanteessa lyömään tullut Jani Komulainen kuritti keltamustia kiertämällä kunnarin ja viemällä joukkueensa 2-0 johtoon ja vielä, kun R.Korhonen kotiutti Komulaisen oli PattU kolmen juoksun takaa-ajo matkalla. PattU onnistui kaventamaan lukemat 3-1:n Jussi Markuksen lyödessä ja Paavo Pellon tuodessa. Tämän jälkeen SoJy heitti lisää vettä kiukaalle ja vuoropari kerrallaan se löi juoksuja tasaisen tappavasti ja jakso lukemat kirjattiin lopulta kainuulaisille selvästi 9-1 ja koko ottelun voitto 2-0 (5-2,9-1)

Pelinjohtaja Jari Törmänen, kommentoi ottelua seuraavasti:

”Ei räpylä tahtonut tänään kestää ja jos Sotkamon tasoiselle porukalle antaa räpylästä yhtää niin silloin on vaikea taistella voitosta. Ekalla jaksolla oli meidän paikat sillä esim. Pave (Pelto) löi kolmosluukusta maisemiin, mutta harmittavasti pallo kävi vain kurkkaamassa vallin päällä eikä pyörähtänyt ns.paremmalle puolelle. Mutta siihen olen tyytyväinen, että oltiin sisällä pelissä mukana ja ilme säilyi hyvänä koko ottelun ajan vaikka Sotkamo armottomasti rokottikin, kun saivat lyöntipelin auki.  Mutta tälläistä tällä kertaa ja huomenna uusi mahdollisuus napsia pisteiteitä, kun Sotkamo saapuu vastaavasti Rännärille.

Ottelut jatkuvat siis jo huomenna, kun Sotkamon Jymy saapuu vastavierailulle Rännärille klo 18.00.