Sotkamon Jymy ja Pattijoen Urheiljat pelasivat juoksurikkaan superpesisottelun Hiukan pesäpallostadionilla torstaina. SoJy voitti ottelun lopulta 1-0 (8-8,8-4) Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueesta 10/10 kärkilyönnit kerännyt Jani Komulainen. Keltamustien parhaana palkittiin tänäänkin Eino Järvelä, jonka mailasta lähti 1+4 tehot.

Eino Järvelä jatkoi hyvää virettään lyömällä 1+4 tehot.

Eino Järvelä jatkoi hyvää virettään lyömällä 1+4 tehot.

Ottelun ensimmäinen jakso käynnistyi todella loistavasti Eino Järvelän lyödessä pallon ajolähdöstä kolmospuolelta maisemiin ja kiertäen itse kunniaa. SoJy:n vastaus tuli kuitenkin välittömästi ja unelmalyöntejä sateli ympäripuolille kenttää ja ensimmäisessä vuoroparissa nähtiin yhteensä 10 juoksua ja jännittävistä 6-4 lukemista jatkettiin toiseen vuoropariin. Kolmanteen vuoropariin lähdettiin loistava ulkovuoro alla, kun SoJy oli saatu pidettyä nollilla ja tilanne taululla oli 6-5 Tapio Salon välisivalluksella. Majava jatkoi vahvoja otteitaan mailan varressa, pallo kakkoskulmauksesta läpi ja niukka palo Timo Ehrolasta kotipesään, mutta mies kiersi itse kunnarin ja seuraavasta tilanteesta Kemilän löi keltamustat 6-7 johtoon. Järvelä vielä täydensi loistavan jaksonsa (1+4) lyömällä kotiin Paavo Pellon, joten kolmannen lopettavalle lähdettiin 6-8 vierasjohdossa. Mutta niin vain SoJy kampesi itsensä jälleen tasoihin ja neljännessä vuoroparissa PattU taisteli mutta jäi ilman juoksua. Tilanne näytti pahalle, kun SoJy rakensi palottoman ajolähdön. Mutta keltamustat esittivät kauden parasta ulkopeliään ja palo kerrallaan ensimmäisen jakson loppulukemiksi kirjattiin 8-8 lukemat.

Toiselle jaksolle SoJy tuli sisuuntuneena ja sisäpelissä kainuulaiset saivat perättäisiä onnistumisia ja kahden vuoroparin jälkeen tilanne oli jo 5-1. Keltamustien sisäpeli oli hieman tukossa ja peräkkäisiä onnistumisia ei tahtonut tulla. Neljännen lopettavalle lähdettiin selvässä 8-1 kotijohdossa. Keltamustat onnistuivat vielä kaventamaan tilanteeksi 8-4, mutta hyvällä taistelulla ja peli-ilmeellä ei tänään pinnoja lähtenyt mukaan.

”Peli alkoi meiltä loistavasti ja Eikan upealla lyönnillä päästiin karkaamaan 0-4 johtoon, muutenkin nähtiin hyviä lyöntejä ja tällä kertaa kaveri sai niitä muutaman enemmän. Harmittavasti päästettiin kaveri rinnalle ja ohi. Toisella jaksolla kaveri oli sitten askeleen edellä ja loppua kohden ero kasvoi. Sisäpelissä ei saatu oikein samanlaista hurlumheitä päälle. Mutta tästä on hyvä jatkaa lauantaina Rännärillä.” -Topi Kosonen

Superpesismiehistö jatkaa otteluitaan jo lauantaina klo 17.00, kun Rännärille saapuu Koskenkorvan Urheilijat.