Superpesismiehistö jatkoi otteluitaan sarjakärki Vimpelin Vedon vieraana Saarikentällä. ViVe esiintyi sarjakärjen tavoin ja voitti ottelun 2-0 (7-3,9-1.) PattU:sta parhaana palkittiin 1+2 tehot lyönyt ja 7/10 kärkilyönnit kerännyt Eino Järvelä. Kakkospalkinnon pokkasi Jussi Kemilä, joka esiintyi mailan varressa 75%:n varmuudella (kärkilyönnit 6/8.)

tuukka

B-junioreiden Itä-Lännessäkin esiintynyt Tuukka Sarkkinen toi tänään superpesisuransa toisen juoksun.

Ottelu käynnistyi perinteiseen malliin, kun Topi Kosonen voitti hutunkeitossa Henri Puputin ja valitsi joukkueelleen aloittavan sisävuoron. Ensimmäinen juoksu nähtiin ensimmäisen tasoittavalla ViVe:n toimesta, kärki rullasi ja Matias Rinta-Aho löi pallon keskelle ja kotiin juoksi tänään numerolla 1 pelannut Jere Saukko. Toiseen vuoropariin PattU sai hyvän lähdön kärjen rullatessa ja ajolähtöä purkamaan asettui Eino Järvelä. Järvelä löi kovan lyönnin kakkosrajaan ja pallo kantoi aivan Savonjokeen asti ja seurauksena kaksi juoksua ja Järvelä kiersi itse kunnarin. ViVen vastaus tuli kuitenkin välittömästi Rinta-Ahon kotiuttaessa Sami Haapakosken ja Janne Mäkelä Mikko Kanalan. Kolmannen aloittavalla PattU sai rakenneltua ajolähtöä pariinkin otteeseen, mutta tällä kertaa kiri tyrehtyi, kun Järvelän lyönti kantautui kopiksi ja kenttä tyhjeni haavoihin. ViVe jatkoi juoksutehtailuaan, kun Rinta-Aho löi pallon kakkospuolelta jokeen ja seurauksena kaksi juoksua ja mies kiersi itse kunnarin. ViVe onnistui tekemään vielä kaksi juoksua ja neljännen aloittavalle lähdettiin 7-3 kotijoukkueen johtolukemista. Johtolukemat olivat kuitenkin liikaa ja loppukiriä keltamustat eivät saaneet käyntiin, joten ensimmäisen jakson päätöslukemiksi kirjattiin 7-3.

Toiselle jaksolle ViVe tuli sisuuntuneena ja vastustamattomilla lyönneillä se karkasi jo 4-0 johtoon. PattU kavensi tasoittavalla vuorollaan, kun Harri Kolehmainen löi ja Tuukka Sarkkinen toi superpesisuransa toisen juoksun. ViVe:n sisäpelissä onnistui toisella jaksolla lähes kaikki ja neljännen lopettavalle lähdettiinkin Vimpelin johtaen murskaavasti 9-1. Neljännen lopettavalla Jussi Markus löi pallon kertaalleen jokeen, mutta syntyneestä takatilanteesta lisäjuoksuja keltamustat eivät enää onnistunut tekemään, joten tänään Saarikentältä ei pisteitä mukaan lähtenyt.

Superpesismiehistö jatkaa otteluitaan vierasottelulla sunnuntaina, kun keltamustat vierailevat Hiukassa Sotkamon Jymyn vieraana. Tiistaina SoJy saapuu vastaavasti klo 18.00 Rännärille.