JymyJussit nousivat takaa ohi.

heinäkuu 24, 2016

Pattijoen Urheilijat matkasivat sunnuntaina Seinäjoen JymyJussien vieraaksi kuuden pisteen otteluun. PattU oli ensimmäisen jakson voitossa kiinni vahvasti mutta JymyJussit onnistuivat nousemaan ensimmäisellä jaksolla 4-8 tilanteesta 10-8 jaksovoittoon ja ottelu päättyi lopulta JymyJusseille lukemin 2-0 (10-8,8-3) PattU:n parhaana palkittiin 2+4 tehot lyönyt Eino Järvelä.

IMG_2658

Eino Järvelä kiersi kaksi kunnaria.

PattU aloitti ottelun räväkästi, kun Ville Majava löi ensimmäisellä lyönnillä pallon kolmospuolelta läpi ja eteni suoraan kakkospesälle asti. Yhdellä palolla Eino Järvelä astui purkamaan ajolähtöä ja pallo upposi hienosti keskelle kenttää ja Majava vei keltamustat 0-1 johtoon. Lisää seurasi, kun Järvelä löi toisella lyönnillä yllättävästi kakkosrajaan ja pallo lipui aidan alta parkkipaikalle ja tilanteeksi muuttui 0-4. JymyJussit nousi toisen lopettavalla yhden juoksun päähän, kun Jukka-Pekka Vainionpää löi omalla lyöntivuorollaan vastustamattomasti palloa väliin ja Markus Hallasuon kotiuttaessa Jani Pylkän oli JymyJussit tullut mukaan taistelemaan jaksovoitosta. Kolmannen aloittavalla PattU rakenteli kakkoskärjestä tilanteen ja Majava vei keltamustat 3-5 johtoon lyömällä hyvin kolmosjatkeelle. Kolmannen lopettavalla Hallasuo löi jälleen JymyJussit juoksun päähän ja jakson ratkaisua lähdettiin hakemaan neljännestä vuoroparista. Se alkoi keltamustien kannalta mainiosti, kun Järvelä löi illan toisen kunnarinsa ja seurauksena 1+1. Pelinjohtaja Törmänen laittoi Marko Nikulan lyöntivuorolla yllätysmerkin päälle ja tilanteeksi muuttui 4-8 ja näistä lukemista lähdettiin neljännen lopettavalle. Keltamustat sai tehtyä ennen Vainionpään lyöntivuoroa kaksi paloa ja niin vain ”Jukkis” onnistui kaventamaan ensiksi 6-8:n ja Samu Sarre täräytti loppuun vaakamailalla takaa läpi ja jakson loppulukemiksi kirjattiin 10-8.

Toinen jakso ei käynnistynyt keltamustien kannalta yhtään sen paremmin. Toni Marjamäki yllätti takakentän kunnarin arvoisesti ja ensimmäisen lopettavalle lähdettiin lopulta 5-0 JymyJussien johtaessa. PattU sai juoksuhanat auki, kun Harri Kolehmainen löi hyvin väliin ja Topi Kosonen toi. Sen jälkeen PattU sai pidettyä JymyJussit nollilla. Kolehmainen onnistui jälleen kotiutuksessa ja Jussi Kemilä toi superpesisuransa 400 juoksunsa. JymyJussien lyöjäjokerit takoivat vielä lukemiksi 8-2 ja neljännen lopettavalla harhaheiton turvin PattU kavensi tilanteeksi 8-3 mutta lähemmäs keltamustat eivät enää päässeet.

Ottelun pöytäkirja

PattU:n ottelut jatkuvat torstaina 28.7 kotiottelulla Kempeleen Kiriä vastaan klo 18.00.