Seinäjoen JymyJussit ja Pattijoen Urheilijat iskivät yhteen enimmäistä kertaa tällä kaudella. JymyJussit voitti ottelun 2-0 (4-3,5-1)

Harri Kolehmainen toi kaksi juoksua.

Ottelun ensimmäinen juoksu nähtiin ensimmäisen lopettavalla, kun Markus ”Metsuri” Lehtiniemi löi kovaa kakkospuolelle ja pallo sirvahti räpylästä ja Harri Kolehmainen toi keltamustille 0-1 johtojuoksun.

JymyJussien vastaus tuli kuitenkin seuraavalla sisävuorolla. Toni Marjamäen vapaa lyönti kakkosjatkeelle tipahti kenttään ja aivan ei riittänyt Teemu Juntusen palautusheitto polttamaan Juuso Myllyniemeä kotipesään ja JymyJussit tuli tasoihin.

Kolmannen lopettavalla Metsurin kirves heilahti toisen kerran ja tällä kertaa pallo lipsahti Ville Viidasta läpi ja kotiin tällä lyönnillä kerkesi Paavo Pelto, mutta Topi Kosonen paloi niukasti kotipesään. Joka tapauksessa neljänteen vuoropariin lähdettiin keltamustien johtaessa.

Neljännen aloittavalla JymyJussit saivat hanat auki ja ensiksi Viita kotiutti Tuomas Raunion ja perään Jukka-Pekka Vainionpää löi vastustamattomasti ja Myllyniemi vei JymyJussit johtoon. Lisää seurasi, kun Markus Hallasuo kotiutti Viidan ja neljännen lopettavalle keltamustat lähtivät 4-2 johtolukemista.

Eino Järvelä löi viimeisenä lyöjänä Lehtiniemen kotiin, mutta enempää juoksuja ei nähty ja ensimmäisen jakson loppulukemiksi kirjattiin JymyJussit 4-3 PattU.

Toisella jaksolla JymyJussit onnistui ensimmäisenä juoksujen teossa, kun Atte Kontio pommitti vastustamatonta kupperia kopparin eteen ja Myllyniemi toi 1-0. Vainionpään tullessa lyömään takatilanteessa irrotti Kosonen etenijän hienosti taktisella väärällään, mutta seuraavalla lyönnillä Vainionpää siirsi kärjen kolmoselle ja viimeisellä lyönnillään puhkaisi kolmossauman ja JymyJussit tuplasi johtonsa.

JymyJussien kolmas juoksu aiheuttaa todennäköisesti keskustelua pitkään. Elmeri Lieto löi palloa jatkeelle ja kolmospesällä ollut Toni Marjamäki lähti liikkeelle, mutta palasi takaisin koska tuomari oli nähtävästi edessä. Pienen tuomarikokouksen jälkeen tästä tuomittiin juoksu. Katsomosta tulleiden havaintojen mukaan etenijä olisi palanut kotipesään sillä pallo oli tässä vaiheessa jo polttolinjassa tulossa kohti kotipesää.

Toisen aloittavalla Jari Törmäsen täydellisellä kakkosrajanäpyllä tilanne kaventui 3-1:en. Tällä lyönnillä Kolehmainen toi illan toisensa.

Kolmannen lopettavalla JymyJussit kuitenkin lisäsivät johtonsa 5-1:en, Viidan ja Hotakaisen kuppereilla. Raunio tai illan toisensa ja Myllyniemi jo illan neljännen juoksunsa.

PattU:n ottelut jatkuvat perjantaina 2.6. klo 18.00, kun Alajärven Ankkurit saapuvat vierailulle MiiluAreenalle.