Pattijoen Urheilijoiden superpesismiehistön vierailu Hippokselle oli onnistunut sillä Raikulipojat voittivat tiukassa ja tasaisessa TV-ottelussa Jyväskylän Kirin lukemin 0-2 (2-4,1-2) Keltamustista edukseen esiintyivät ensimmäisellä jaksolla 3 juoksua lyönyt Eino Järvelä sekä PattU:n parhaana palkittu, lautasen äärellä dominoinut Topi Kosonen.

Kauden avauksessa nähtäneen jälleen tuttua tuulettamista.

Topi Kosonen palkittiin keltamustien parhaana tänään. (Kuva: Ilkka Kontinaho)

Ottelu käynnistyi kun Topi Kosonen voitti hutunkeiton jälleen kerran ja PattU valitsi aloittavan sisävuoron. Keltamustat järjestelivätkin tilannetta Eino Järvelälle ja jo viime ottelussa vahvasti esiintynyt Järvelä kotiutti Harri Kolehmaisen. Ensimmäisen tasoittavalla Kiri sai ilmaisen takatilanteen, kun pallo lipsahti takaa läpi. Jukka Latvala kiitti ja kotiutti Kimmo Carlsonin. Kolmannen lopettavalla kotijoukkueen kannalta vaikutti hyvältä, kun Jani Karppanen kotiutti Miikka Matikan ja neljänteen vuoropariin lähdettiin 2-1 kotijohdossa. Raikulipojat eivät kuitenkaan näin helpolla luovuttaneet, vaan löivät uuden vaihteen silmään ja alkoivat virittelemään kiriä. Törmäsen komentaessa Järvelän lyömään oli hänellä edessään paloton ajolähtötilanne. Ensimmäisellä lyönnillä nähtiin komea koukkunäppi ja Jussi Markus toi pelin tasoihin ja samalla lyöntivuorolla Järvelä tälläsi pallon vielä väliin ja Jussi Kemilä toi keltamustille 2-3 johtojuoksun ja PattU sai uudet lyöjät käyttöönsä. Pitkää sisävuoroa pelanneet keltamustat löivät vielä lisää vettä kiukaalle, kun  Kosonen kotiutti Ville Majavan ja tasoittavalla vuorolla tiivis ulkopeli tylsytti Jyväskylän yritykset ja ensimmäisen jakson päätteeksi taululla komeili 2-4 lukemat.

Toiselle jaksolle Kiri tuli kovaa ja onnistui menemään johtoon toisen aloittavalla, kun Latvala kotiutti toistamiseen Carlsonin. PattU tuli tasoihin harhaheiton turvin, kun Timo Ehrola juoksi kakkospesältä täydellä kaasulla suoraan kotipesään asti. Tilanne jatkui päällä ja kun Kemilä tuli lyömään odotteli Ville Majava kotiutusta kolmospesällä. Kemilä täräyttikin miehen kotia asti ja keltamustat olivat ottelussa jälleen kuskin paikalla! Tämän jälkeen molemmat joukkueet saivat rakenneltua hyvin tilannetta ja esim. PattU rakenteli kolme ajolähtöä putkeen, mutta lisäjuoksuja niistä ei onnistuttu tekemään. Keltamustien ulkopeli oli tiivistynyt ensimmäisestä jaksosta ja ulkokenttä kesti lukkari Topi Kososen johdolla Kirin loput yritykset ja makeat kolme pistettä lähtivät Raikulipoikien matkaan!

Pelinjohtaja Jari Törmänen kommentoi ottelua seuraavasti: ”Ulkopelissä onnistuttiin siinä missä pitikin, ekalla jaksolla tuli muutamia lipsahduksia ja niissä autettiin kaveria saamaan tilannetta tänään. Pari varmaa paloa jäi tekemättä ja kuollut mies toi esim juoksun ja sisällä ois pitänyt ehkä vielä vähän paremmin suorittaa, mutta suhteellisen tyytyväinen olen.”

Ottelun pöytäkirja:

Pattijoen Urheilijoiden seuraava ottelu pelataan viikon päästä tiistaina Rännärilla klo 18.00, kun vastustajaksi saapuu Matti Iivarisen johdolla Alajärven Ankkurit.

Olemme tilanneet otteluun aurinkoista säätä ja lyöntikeliä, joten tervetuloa viihtymään Rännärille!