Pattijoen Urheilijat – Kankaanpään Maila 1-0 (5-4, 6-6)

 

Pattijoen Urheilijat ja Kankaanpään Maila pelasivat jännittävän pesisottelun monine käänteineen. Jari Törmänen löi toisella jaksolla kahden pisteen voiton PattU:lle viimeisenä lyöjänä. Tällä lyönnillä PattU voitti 1-0 (5-4, 6-6)

Ottelun alkua dominoi PattU hutunkeitosta lähtien ja Topi Kosonen valitsi sisävuoron. Keltamustat hurjastelivatkin kolmen juoksun johtoon. Ensiksi Jussi Kemilä kotiutti Harri Kolehmaisen, tämän jälkeen Jari Törmänen juoksi kotiin Markus Lehtiniemen lyönnillä ja keltamustat siirtyivät 2-0 johtoon. Kolmannen löi Paavo Pelto ja toi Teemu Juntunen.

Toisen aloittavalla Lehtiniemi täräytti ottelun toisen juoksunsa lyömällä kotiin Ville Majavan. Tämän jälkeen parrasvaloihin astui KaMan Arttu Vilander. Ensiksi kavennusjuoksu toisen lopettavalla ja perään kolmannen lopettavalla pallo takaa läpi takatilanteessa ja mies kiersi itse kunnarin. Tilanne kaventui tässä vaiheessa 4-4:än.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin, kun Majava löi kotiin Kolehmaisen. Tällä kertaa keltamustilla kävi pieni tuurikin, kun KaMan lukkari Joni Rytkönen ei saanut palloa kiinni. KaMan tasoittava vuorotyrehtyi ilmeisesti merkkisakkaukseen, kun Jouni Itävalon lyöntivuorolla etenijä irtosi ja hän haavoittui kotipesään. Seuraavaa hyökkäystä KaMa ei saanut enää aikaan, joten PattU voitti ensimmäisen jakson lukemin 5-4.

Toinen jakso:

Ensimmäisen vuoroparin jälkeen oltiin 1-1 tilanteessa, kun Sami Joukainen pommitti kolmospuolelle. Törmänen taas osoitti pelimiehen vinkeitä karkaamalla kopinpudotuksella kolmospesältä, nopeushan riitti ja tasoitussjuoksu oli syntynyt.

Toisessa vuoroparissa nähtiin juoksuja neljä kappaletta. Joukainen löi illan toisensa ja Kosonen kiersi kunniaa lyömällä kakkospuolelta läpi. Tässä vaiheessa kahden vuoroparin jälkeen PattU johti 4-2.

Kolmannessa vuoroparissa taas Jukka Lankinen ja Joukainen löivät pinnat mieheen ja KaMa taisteli sitkeästi ottelun tasoihin. Lehtiniemen sivalluksella keltamustat johtivat ennen neljättä ja ratkaisevaa vuoroparia 5-4.

Kolme pistettä oli jo käsin kosketeltavissa, mutta Lankinen oli eri mieltä ja mies löi pallon kolmospesän takaa läpi ja KaMa siirtyi hetkessä 5-6 johtoon. Neljännen lopettavalla Törmänen tuli lyömään viimeisenä lyöjänä ja hän painosti tuttuun tapaan kolmospuolta. Yleisö pidätti hengitystä, kun pallo sirvahti räpylästä ja Pelto lähti kiihdyttämään kohti kotipesää. Pinnahan sieltä tulikin! Kaksi sarjapistettä keltamustille ja KaMa:lle karmaiseva pisteen menetys putoamistaistelua ajatellen.