Superpesiskausi 2018 saatiin upeasti käyntiin, kun PattU nappasi kolmen pisteen voiton aina vaikealta Rantakentältä Kiteen Pallon vieraana lukemin 0-2 (1-2,3-6.) Keltamustien parhaimmistoa ottelussa oli Paavo Pelto kunnarilla ja kolmella tuodullaan. Topi Kosonen myös pelasi upean pelin lautasen ääressä. Jere Achrén debytoi myös Superpesiksessä ja pelasi hienon ottelun etukentällä tehden ensimmäisellä jaksolla neljä paloa ja lyömällä läpi toisella jaksolla.

Kausi saatiin perinteisesti käyntiin kun Topi Kosonen voitti tuttuun tyyliin jälleen hutunkeiton ja uhriksi joutui tällä kertaa Kiteen Pallon kapteeni Sami Partanen.

PattU aloitti ottelun sisävuorolla, miestä ei kakkospesälle asti saatu mutta lyöntijärjestys saatiin kuitenkin pelattua peräpäähän.

Ulkovuorossa KiPa lähti painostamaan ensimmäistä Superpesisotteluaan pelaavaa Jere Achrénia mutta turhaan, sillä hän teki palot molemmista tilanteista mukaan lukien kolmannen ratkaisevan palon.

Paavo Pelto täräytti kauden ensimmäisen kunnarin lyömällä takaa läpi. Kunnari oli Paavon uran seitsemäs.

Toinen sisävuoro alkoi taas loisteliaasti, kun Paavo Pelto yllätti takakentän ja kiersi kauden ensimmäisen kunnarinsa. Kaksi takapaloa hieman rasittivat tilanteen rakentelua, mutta kuumassa vireessä oleva Jari Törmänen löi kolmossauman puhki ja PattU siirtyi 0-2 johtoon kotiuttaen Pellon.

Ulkovuoro oli Kososen näytöstä, sillä hän teki kaikki kolme paloa. Ensiksi lyhyt näpyn haku ja palo kolmospesälle. Seuraavaksi kärpänen kakkoselta ja kirsikkana kakun päälle hyvä pelinluku, näpy kopiksi, pallo kakkoselle ja vuoronvaihto.

Hurmos ei kolmanteen sisävuoroon kuitenkaan toivotusti kantanut, vaan nopeat kaksi paloa kärjestä vesittivät tilanteen rakentelun ja juoksuja ei nähty.

Kitee taas sai rakenneltua omalla sisävuorollaan takatilanteen ja painostuksen kohteeksi valikoitui jälleen Achrén. Pallo tyynen viileasti kiinni ja Jere teki ottelun neljännen palonsa kotipesään ja edessä oli vuoronvaihto.

Neljännen aloittavalla Törmänen rakenteli itselleen kotiutuspaikan ja merkki oli seuraavalla lyönnillä heti päällä mutta KiPa:n ulkokenttä oli hereillä ja Pelto paloi niukasti kotipesään.

Neljännen lopettavalla KiPa löi heti vettä myllyyn ja täytti ensimmäisillä lyönneillä etupesät ja seuraavalla lyöntivuorolla Jani Ahonen pomputti palottoman ajolähdön päälle. Ajolähtöä purkamaan asettui KiPa-ikoni Sami Partanen. Partanen onnistuikin puhkaisemaan keskisauman ja KiPa nousi juoksun päähän Veli-Matti Sigvartin tuomalla juoksulla. Viimeisellä lyönnillä Partanen sai vielä pidettyä palottoman ajolähdön päällä. Kosonen ei kuitenkaan ollut ollenkaan mielissään KiPan painostuksesta vaan irroitti taktisella väärällä etenijän. Hetkeä myöhemmin Harri Kolehmainen kävi noukkimassa Samu-Kalle Varosen kirvesnäpyn etukentältä ja teki kolmannen palon kolmospesälle ja PattU:n kauden ensimmäinen jaksovoitto kirjattiin keltamustille lukemin 1-2.

Toisen jakson KiPa aloitti samalla tavalla kuin lopetti ensimmäisen. Paloton ajolähtö päälle ja Partanen löi vastustamattomasti pallon kolmoskoppari Teemu Juntusen eteen ja KiPa siirtyi 1-0 johtoon.

Ensimmäisen lopettavalla Kosonen aiheutti jälleen kiteeläisille harmaita hiuksia lyömällä takaa keskeltä läpi ja järjestämällä takatilanteen. Markus Lehtiniemi kiitti tästä ja splinttasi pallon kakkoskoppari Varosen eteen ja tilanne tasoittui 1-1:en Timo Kallion tuomalla juoksulla. Tämän jälkeen Achrén yllätti KiPan ulkokentän lyömällä kolmospuolelta läpi ja Kosonen siirsi keltamustat 1-2 johtoon!

KiPa ei tästä lannistunut vaan Varonen paikkasi edellisen ulkovuoron hörppäyksensä lyömällä takaa läpi ja kiertäen kunnarin Superpesis uran ensimmäisellä kunnarillaan tasoittaen tilanteeksi 2-2. Tämän jälkeen hyvässä lyönnissä ollut Partanen löi illan kolmantensa ja Ville Hämäläisen tuomalla juoksulla KiPa siirtyi 3-2 johtoon.

”Veljekset” Juntunen ja Salo paukuttelivat juoksut mieheen toisella jaksolla. Salo löi komeasti takaa läpi.

Toisen lopettavalla PattU:n kärki rullasi ja rakenteli palottoman ajolähdön. Kososen ja Törmäsen kotiutusyritykset päättyivät kuitenkin paloihin, mutta Lehtiniemi löi hienosti kakkoskopparin eteen ja Pelto toi tasoitusjuoksun 3-3:en. Lehtiniemelle päivän toinen lyöty ja Pellolle ottelun kolmas tuotu juoksu! Eikä siinä vielä kaikki.. viimeisenä lyöjänä Tapio Salo saatteli Antti Karjaluodon kolmoselle ja seuraavalla Salo tälläsi pallon takaa läpi. Tällä lyönnillä Karjaluoto toi 3-4 johtojuoksun ja Salo kerkesi itse kakkospesälle. Juntunen löi vielä upeaa kierteistä kolmospuolelle ja Kolehmainen toi keltamustat 3-5 johtoon.

Kolmannen aloittavalla KiPa sortui ahnehtimisiin ja röyhkeästi pesiltä karanneista etenijöistä kirjattiin kaksi paloa ja tämä jarrutteli sen verran kiteeläisten hyökkäysintoja ja lisäjuoksuja ei enää nähty.

Kolmannen lopettavalla tulikuuma Törmänen löi hyvin ja Karjaluoto toi 3-6 johtolukemat. Tämän jälkeen jokeripaitainen Salo rakenteli takatilanteen. Juntunen ja Pelto pääsivät vielä kokeilemaan kotiuttamista mutta tällä kertaa lisäjuoksuja ei nähty ja edessä oli vuoronvaihto.

Pelin henki neljännen aloittavalla oli seuraava: KiPa:n täytyi tehdä neljä juoksua, jotta peli jatkuisi. Kiteen ylivoimaisesti parhaan pelaajan pelaajan eli Partasen lyöntivuorolla syntyi kuitenkin ensimmäinen palo ja ottelu päättyi PattU:n voittoon, kun ilmeisesti pientä merkkivirhettä oli ilmassa ja Ahosen lyöntivuorolla kirjattiin kaksi paloa. Näin ollen ottelu päättyi PattUn voittoon lukemin 0-2 (1-2,3-6.)

Tämä tarkoitti sitä, että PattU otti tärkeät kolme pistettä matkaansa aina pahalta Rantakentältä mukaansa ja sai kaudelle lentävän startin! Seuraavan kerran keltamustat nähdään tositoimissa MiiluAreenalla äitienpäivä sunnuntaina 13.5. klo 17, kun sarjanousija Haminan Palloilijat saapuu vieraaksi. Tervetuloa kannustamaan meidän oma PattU voittoon.