Pattijoen Urheilijat – Kiteen Pallo 0-1 (2-2,0-2)


1.jakso.

Markus Lehtiniemen tullessa lyömään oli etutilanteesta, hän löi vapaan lyönnin koppareiden väliin ja pallon sirvahtaessa räpylästä lähti Tuukka Sarkkinen kakkospesältä ja tulikin kotipesään asti, mutta valitettavasti pallo oli vain hetkeä aikaisemmin keritty toimittaa kotipesään.

Tämän jälkeen Joni Tervon syöttö lipsahti kaksi kertaa vääräksi ja PattU siirtyi vapaataipaleen turvin 1-0 johtoon.

Toisen aloittavalla Topi Kosonen tuplasi keltamustien johdon kotiuttamalla Teemu Juntusen.

Toisen lopettavalla Sami Rahunen löi pallon Teemu Juntusen eteen ja Veli-Matti Sigvart lähti kiitämään kohti kotipesää, mutta Juntusen voimakas palautusheitto tuotti etenijästä palon. Hetkeä myöhemmin Joni Matilainen kuitenkin kotiutti Rahusen ja KiPa kavensi ottelun 2-1:een.

Viimeisenä lyöjänä Robert Tallbacka onnistui tiukassa paikassa lyömään koppareiden väliin ja Antti-Jussi Toropainen toi tasoitusjuoksun 2-2:een.

Kolmannen aloittavalla kahden palon tilanteessa Kosonen löi kolmospuolelta läpi ja järjesteli takatilanteen. Markus Lehtiniemi täytteli pesät, mutta Jari Törmäsen 1-raja näpyn haistoi Sami Partanen ja teki etenijästä palon kotipesään.

Kolmannen lopettavalla Matikaiselle tarjottiin mahdollisuutta siirtää KiPa johtoon kahden palon ajolähdöstä, viimeinen lyönti jäi kuitenkin etulaittomaksi ja  neljänteen vuoropariin lähdettiin 2-2 lukemista.

Neljännan aloittavalla Kosonen järjesteli viimeisellä lyönnillään pesät täyteen ja aikalisän jälkeen johtojuoksua lyömään asettui lyömään Törmänen. Kotiutusyritys kuitenkin leijaili kopiksi ja säilytyslyönnin Partanen haki kiinni ja teki palon ykköselle ja keltamustien ensimmäisen jakson juoksut jäivät kahteen.

Neljännen lopettavalla Tervo järjesteli kolmostilanteen ja Matikainen löi, mutta Tapio Salo poimi pallon kiinni ja poltti kotipesään ja lisäksi kun lyöjäkin oli irti pesästä oli tästä seurauksena kaksi paloa ja jakson loppulukemiksi jäi 2-2.

2.jakso

Toinen jakso eteni juoksuttomana toisen aloittavalla asti, jolloin Tallbacka järjesteli pesät täyteen viimeisenä lyöjänä lyöntipaikalle astelleelle Partaselle, jonka hidastettu lyönti riitti kotiuttamaan Topi Hurskaisen vei kiteeläiset 0-1 johtoon.

Toisen lopettavalla Lehtiniemi järjesteli pesät yhdellä palolla täyteen Vesaluomalle. Tinken lyönti kuitenkin epäonnistui ja jäi etukentälle ja seurauksena kaksi paloa ja vuoronvaihto.

Kolmannen aloittavalla Partanen onnistui toistamiseen kotiutuksessaan lyömällä kierteisen pallon Vesaluoman eteen ja Rahunen toi KiPan 0-2 johtoon.

Kolmannen lopettavalla kakkoskärki Majava-Nikula-Salo toimi 100%:sti ja Törmänen tuli purkamaan palotonta ajolähtöä. Törrö löi kakkossaumaan, mutta Ville Kotro syöksyi pallon kiinni hienolla ulkopelisuorituksella. Tämän jälkeen Tuukka Sarkkisen merkattu kotiutusyritys painui kopiksi ja neljänteen vuoropariin lähdettiin KiPan johtaessa edelleen sitkeästi 0-2.

KiPa jäi omalla sisävuorollaan juoksuitta ja keltamustat käynnistelivät takaa-ajoaan. Pelin henki oli seuraava: Kahdella juoksulla ottelu venyy supervuoropariin ja kolmella ottelun voitto on taskussa.

Ajolähtö saatiin rakenneltua Törmäselle, mutta kahdella palolla. Törrö löi kakkospolttajalle, joka kuitenkin kesti tämän paine pallon ja voitto matkasi Kiteen Pallon mukaan niukin 0-1 (2-2,0-2) lukemin.