Pattijoen Urheilijoiden superpesismiehistö jatkoi vahvoja otteitaan, kun keltamustat voittivat Kiteen Pallon Rantakentällä lukemin 0-1 (1-1,1-2.) Ottelun ratkaisu nähtiin toisen jakson neljännen vuoroparin lopettavalla, kun Eino Järvelä löi ja Topi Kosonen toi PattU:lle voiton KiPa:sta. Viime voitosta Rantakentällä oli kerinnyt vierähtää jo vajaa kaksi vuotta kun edellisen kerran keltamustat poistuivat voittajina Kiteeltä 1.7.2014.

oooo

Ottelun sankarit olivat kaksi juoksua tuonut Topi Kosonen sekä kaksi juoksua lyönyt Eino Järvelä. (Kuva: Ilkka Kontinaho)

 

Ottelu käynnistyi kun Topi Kosonen voitti jälleen kerran hutunkeiton ja valitsi joukkueelleen aloittavan sisävuoron. Jakso alkoi PattU:n kannalta loisteliaasti, kun keltamustat saivat juoksuhanat auki heti ensimmäisessä vuoroparissa. Eino Järvelä sijoitti ajolähdössä välilyöntinsä kenttään ja Jussi Kemilä toi keltamustat 0-1 johtoon kauden kymmenennellä tuodullaan. Kiteen vastaus tuli kuitenkin välittömästi tasoittavalla vuorolla, kun Joni Tervon kupperi löysi tilaa kentästä ja Ville Posti toi tasoitusjuoksun. Ensimmäisellä jaksolla ei enää juoksuja nähty, vaan molempien joukkueiden ulkopeli piti. Kiteellä oli kuitenkin mahdollisuus taistella jakson voitosta neljännen lopettavalla, kun ajolähtötilanteessa Järvelän lyönti leijaili kopiksi ja Kemilä haavoittui kotitaipaleella, joten neljännen lopettavalle lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Kosonen piti kuitenkin lautasen äärellä lyöjät kurissa ja ensimmäinen jakso päättyi kahteen kopinnostopaloon.

Kitee tuli toiselle jaksolle vahvasti, kun tehotilaston kaikkien aikojen ykköspaikalle edellisellä kierroksella noussut Sami Joukainen löi Veli-Matti Sigvartin kotipesään ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Raikulipojat eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet, vaan Harri Kolehmainen löi Kosonen ja peli oli tasan. Seuraavaa juoksua saatiin odotella aivan neljännen lopettavalle. Marko Nikula järjesteli kylmänviileästi 1-2 tilanteen ajolähdöksi ja sitä purkamaan tuli Järvelä kotiyleisön ”kannustaessa” rajusti. Järvelä löi pallon komeasti väliin ja Kosonen kiiti kotipesään, oli keltamustat juhlat valmiina alkamaan!

Raikulipojat jatkavat pelejään jo huomenna tiistaina Jyväskylässä, kun keltamustat kohtaavat TV-ottelussa Jyväskylän Kirin, ottelu alkaa klo 18.00.

Katso ottelukuvia keltamustista juhlista Kiteen Pallon nettisivuilta: