Pattijoen Urheilijoiden superpesismiehistö matkasi runkosarjan viimeiseen otteluun Koskenkorvan Urheilijoiden vieraaksi. Ensimmäinen jakso oli kovana lyöntijoukkueena tunnetun Kossun näytöstä ja se voitti ensimmäisen jakson murskaavasti 9-0. Toisella jaksolla keltamustien peli lähti kuitenkin rullaamaan ja jännittävien vaiheiden jälkeen PattU nappasi kaksi pistettä mukaansa voittaen ottelun lopulta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 1-2k (9-0,3-4,1-1,1-2) Keltamustien parhaana palkittiin 3 juoksua lyönyt Eino Järvelä ja kakkospalkinnon nappasi 6/6 kärkilyönnit kerännyt ja yhden juoksun lyönyt Topi Kosonen.

Supervuoropari päättyi keltamustaan voitonjuhlaan.

Myös vierasottelu Kossua vastaan päättyi keltamustaan voitonjuhlaan.

PattU aloitti ottelun sisävuorolla ja pesät täyttyivät nopeasti ja ensiksi yhden palon ajolähtöä purkamaan asettui Marko Nikula, mutta seurauksena palo ja kun Eino Järvelä ei onnistunut kotiutuksissaan Kossu kesti PattU:n ensimmäisen rynnistyksen. Ensimmäisen lopettavalla Juho Hakomäki löi ajolähdöstä ottamattoman pallon kakkosjatkeelle ja tyhjensi pajatson. Kossun vahva lyöntipeli jatkui läpi ensimmäisen jakson ja jaksotauolle lähdettiin lopulta 9-0 lukemista.

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut raikulipoika-lauma. Vahvan ja henkisesti tärkeän ulkovuoron jälkeen PattU lähti hakemaan ottelun ensimmäistä juoksuaan, kun se piti Kossun nollilla. Kenttä rullasikin hyvin ja paloton ajolähtö pelattiin Topi Kososelle, Kossu kuitenkin kesti ja seuraavasta tilanteesta Nikula ei myöskään onnistunut miestä kotiuttamaan ja toisen jakson ensimmäistä juoksua lähdettiin hakemaan toisesta vuoroparista. Toisessa vuoroparissa PattU teki nopeat kaksi paloa Kossun kakkoskärjestä, mutta Anttoni Jakobsson yllätti PattU:n ulkokentän lyömällä tyhjään kenttään kunnarin ja kun Dalhström kotiutti Jakobssonin karkasi Kossu 2-0 johtoon. Keltamustat eivät tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan viimein PattU sai juoksuhanat auki. Kahden palon ajolähdöstä Eino Järvelä kotiutti sekä Paavo Pellon ja Jan Hankalan ja näin tilanne tasoittui 2-2:n! Kossu kuitenkin osoitti sitkeytensä ja Dahlström siirsi kuitenkin Kossun uudelleen johtoon. Raikulipojat taistelivat ja Nikulan kotiuttaessa Kemilän kolmannen lopettavalla oli toinen jakso jälleen tasan. Neljännen aloittavalla keltamustat löivät luukut kiinni, jätti Kossun juoksuitta ja ratkaisun avaimet olivat PattU:n käsissä. Yhden palon ajolähdössä kapteeni Kosonen asteli lyömään päättäväisenä. Topin lyönti riitti ja Timo Ehrolan tuomalla juoksulla keltamustat voittivat toisen jakson ja katkaisivat kolmen ottelun mittaisen pisteettömän putkensa.

Supervuoroparissa Kossu siirtyi 1-0 johtoon (yllätys yllätys) Dahlströmin lyömällä juoksulla. Keltamustat runttasivat pelin kuitenkin tasoihin, kun Järvelä löi illan kolmannen juoksunsa ja Pelto toi illan toisensa. Enempää juoksuja ei kuitenkaan nähty, vaan jännittävässä kamppailussa siirryttiin kotiutuslyöntikilpailuun.

Dahlström otti joukkuettaan jälleen reppuselkään ja löi tilanteeksi 1-0 Juuso Myllyniemen tuodessa, mutta loput kotiutusyritykset PattU kesti ja oli aika lähteä taistelemaan ottelun voitosta. Ensimmäisessä parissa Kosonen löi kääntönäpin ja Kolehmainen toi 1-1. Seuraavassa parissa vuorossa oli tutkapari Järvelä-Pelto. Järvelä löi pallon kylmänviileästi kolmosluukkuun ja Pelto käynnisti keltamustat voitonjuhlat!

Ottelun pöytäkirja

Jari Törmänen kommentoi ottelua seuraavasti:

”Ekalla jaksolla saatiin kyllä tilannetta mutta kaveri kesti takatilanteessa hyvin. Sitte Kossu vei ekan jakson kyllä hienoilla ja ottamattomilla lyönneillä, että kunnia vastustajalle siitä. Toisella jaksolla sitten ei nähty enää samanlaisia vetoja ja hienosti vietiin toinen jakso kissa-hiirileikin jälkeen. Superissa oltiin jo lähellä voittoa, kun Hape (Kolehmainen) räväytti kolmossaumaan ja kovasti haiskahti juoksulta, mutta no.. kotareihin mentiin. Sieltä sitten napattiin hieno ja tärkeä voitto! Tästä on hyvä jatkaa..”

Runkosarja päättyi siis keltamustien osalta 12.sijaan. Se tarkoittaa sitä, että keltamustat saavat karsintaotteluihin kotiedun ja ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 27.8. Kun kellonaika varmistuu siitä informoidaan tarkemmin.