Huikea nousu ei aivan riittänyt

Vapaa-aika lautakunta palkitsi liikunnassa, kulttuurissa ja nuorisotyössä menestyneitä

Vapaa-aika lautakunta palkitsi liikunnassa, kulttuurissa ja nuorisotyössä menestyneitä.

Pattijoen Urheilijat ja Alajärven Ankkurit ottivat toisistansa mittaa harjoitusottelun merkeissä Perhossa uuden pesiskentän avajaisissa. Ennen ottelun alkua vapaa-aika lautakunta myönsi huomion osoituksia liikunnassa, kulttuurissa ja nuorisotyössä menestyneille Perholaisille. Ohjelmassa oli myös pelaajatapaamisia ja lyöntiklinikkaa missä PattU:n ja Ankkureiden pelaajat antoivat vinkkejä lyöntitekniikkaan.

Noin 400 henkilöä sai odottaa ensimmäistä juoksua toisen vuoroparin lopettavalle kun Ankkurit rikkoi kuparisen. Sami Mikkolanaho löi väliin ja Janne Kivipelto juoksi niukasti ennen palloa kotipesään. Keltamustat vastasivat heti kolmannen aloittavalla Topi Kosonen tuli purkamaan ajolähtöä ja lyhyellä näpäytyksellä Harri Kolehmainen kiiti kotipesään. Kolmannen lopettavalla Ankkurit järjesteli tilannetta jälleen Sami Mikkolanaholle ja tällä kertaa pallo takaa läpi ja seurauksena kaksi juoksua ja tilanteeksi 1-3. Neljännessä vuoroparissa PattU loi hyvin tilanteita kärjen toimiessa, mutta Ankkureiden tiivis ulkopeli piti huolen siitä, että jaksotauolle lähettiin 1-3 lukemista.

Topi Kososella kulki lyönti tänään tuloksena 1+4 tehot.

Topi Kosonen kirjautti tänään 1+4 mailan varressa.

 

Toiselle jaksolle Ankkurit oli löytänyt lisävaihteen ja he hurjastelivatkin ensimmäisen aloittavalla jo 3-0 johtoon ja seuraavassa vuoroparissa lukemat vaihtuivat 4-0:n harhaheiton turvin. Toisen lopettavalla PattU tuskaili nihkeän sisäpelin kanssa ja suuntaa paremmasta alkoi näkyä kun Jan Hankala täräytti pystymailalyönnillä takaa läpi ja kiersi kunnarin. Kolmannen aloittavalla Ankkurit hurjasteli jo 7-1 johtolukemiin ja peli näytti selvältä. Kolmannen lopettavalla PattU aloitti kuitenkin huiman loppukirin. Kosonen kotiutti Kolehmaisen ja heti perään Jussi Kemilä kotiutti Paavo Pellon ja Neljännen lopettavalle siirryttiin 7-4 lukemista. Neljännen aloittavalla Mikkolanaho löi iltapäivän viidennen juoksunsa ja neljännen lopettavalla PattU käynnisti huiman takaa-ajon. Aluksi ajolähtötilanne päälle ja Topi Kosonen lyömään, seurauksena pallo pöpelikköön ja Topi kiersi kunniaa ja PattU tuli jo juoksun päähän. Eino Järvelä löi lukemat tasoihin kotiuttaen Topin ja tilanne jatkui vielä päällä mutta nämä kotiutusyritykset Ankkurit kesti ja ottelun voitto merkattiin Ankkureille lukemin 0-1.

Jan Hankala yllätti Ankkureiden takakentän kunnarin arvoisesti.

Jan Hankala yllätti Ankkureiden takakentän kunnarin arvoisesti.

 

Jari Törmänen, minkälainen ottelu tänään nähtiin?

Sisäpeli oli nihkeää Hankalan kunnariin asti, sen jälkeen se lähti rullaamaan. Ulkopeli virheitä tehtiin liikaa, annettiin räpylästä juoksuja ja muutama harhaheittokin nähtiin. Mutta nousujohtoinen peli pelattiin ja etenkin lopun nousu lämmittää mieltä.

Timo Lemponen, ajatukset ottelusta?

21 kolmostilannetta on tällä kylmällä kelillä hyvä. Osa tuli kyllä läpilyönneistä mutta mielestäni sisäpelillisesti paras peli tähän mennessä vaikka siinäkin esiintyi edelleen nihkeyttä. Ulkopelissä sitten taidettiin minun laskujen mukaan antaa 5 juoksua, joten siinä pitää parantaa. Mutta eiköhän tässä kun kelitkin lämpenee, niin miehetkin ala lämpeneen!

PattU:lta parhaana palkittu Topi Kosonen kommentoi ottelua seuraavasti:

Kyllä tänään näkyi, että pelattiin kauden ensimmäisen peli ulkona. Nyt on enää kaksi harjoitusottelua jäljellä ennen kauden alkua, niin kun jatketaan siitä mihin tänään jäätiin niin hyvä tulee.

PattU jatkaa harjoitusotteluitaan ensi viikolla 27.4. klo 18.00 Oulussa, jossa vastaan asettuu Oulun Lippo.