Lippo – PattU 2 – 1k (0-3, 8-4, 0-0, 4-3)

PattU ja Lippo iskivät Ouluhallissa yhteen viimeisessä Halli-SM-ottelussa. Lippo onnistui kääntämään ottelun itselleen toisen jakson hurmosvuoroparissa ja voitti lopulta kotiutuslyöntikilpailussa kolmansilla jatkopalloilla.

Ottelu eteni juoksuitta toisen lopettavalle asti, jolloin PattU siirtyi kuskinpaikalle Jari Törmäsen kotiuttaessa Timo Kallion. Kolmannen lopettavalla Jan Hankala väläytteli lyömällä pallon kakkosrajasta pressuun ja tällä lyönnillä Paavo Pelto toi 0-2 juoksun. Tämän jälkeen hyvässä lyönnissä tänään ollut Ossi Meriläinen kotiutti Tuukka Sarkkisen ja PattU:n jaksovoitto alkoi näyttää sinetöidyltä. Jqkso päättyikin lopulta 0-3 lukemiin.

Toisella jaksolla ensimmäisen juoksu nähtiin, kun Juha Karjaluoto löi yllärimerkkiä päälle ja Paavo Pelto tälläsi keskipompulla Jere Achrénin kotipesään. Tämän jälkeen Markus Lehtiniemi kotiutti tuplasi PattU:n johtoaseman kotiuttamalla Harri Kolehmaisen.

Toisen lopettavan jälkeen PattU komennossa edennyt ottelu kääntyi päälaelleen. Jaakko Kemppainen löi pallon kolmoskulmaan kahden juoksun arvoisesti ja seuraavalla lyönnillä niin ikään Ari Lankinen löi kahden juoksun arvoisesti ja Lippo oli siirtynyt yllättäen 4-2 johtoon. Oululaiset onnistuivat juoksujen teossa vielä kahdesti ja kolmannen lopettavalle lähdettiin 6-2 tappioasemasta. Jakso olikin käytännössä sitten siinä ja toisen jakson loppulukemiksi kirjattiin lopulta 8-4.

Halli-SM-otteluissa Supervuoroparia ei pelata vaan siirrytään suoraan kotiutuslyöntikilpailuun.

Lippo aloitti sisältä ja onnistui kaksi kertaa viidestä juoksujen lyöjinä Eino Järvelä ja Kalle-Tapio Huusko. PattU:sta huutoon vastasivat Ossi Meriläinen ja Tuukka Sarkkinen. Voittojuoksun lyömistä koittaamaan pääsivät Marko Nikula ja Jari Törmänen. Nämä yritykset Lippo kuitenkin kesti ja tasatilanteesta lähdettiin lisäpalloille.

Lippo sai ensimmäisen juoksunsa, kun vahva kaaripeli sai syöttötuomarin menemään lankaan ja Antti Karjaluodon väärän jälkeen antama syöttö tulkittiin matalaksi ja tilanteesta vapaataival. PattU ei tästä lannistunut vaan Lehtiniemi paukutteli palloa kopparin eteen ja tasatilanteessa 1-1 jatkettiin.

Lippo onnistui kolmesta parista kerran Kalle-Tapio Huuskon kotiuttaessa Ari Lankisen. PattU:n kolme paria ei tuottanut tulosta ja Lippo voitti ottelun lopulta 2-1k (0-3,8-4,0-0,4-3.)