Supermiehistö kohtasi Sotkamon Jymyn 4100-päisen yleisön edessä Hiukan pesäpallostadionilla. PattU järjestikin Hiukan Ihme vol2:n, sillä edellisen kerran SoJy on hävinnyt runkosarjassa kotiottelunsa 30.7.15, jolloin myös keltamustat korjasivat pisteet mukaansa lukemin 0-2. SoJy:n Roope Korhonen yritti lyödä tosissaan kapuloita rattaisiin ja piti Jymyn pelissä mukana kahdeksalla lyödyllä juoksullaan. PattU:lta onnistujiin lukeutuivat 4/4 kotiutuksilla Jari Törmänen, kunnarin ja neljä juoksua tuonut Ville Majava sekä upeita syöksykoppeja hakenut koppari Timo Vesaluoma.

Ensimmäinen jakso

Ensimmäinen vuoropari oli juoksuton, kun tänään lähes pitelemättömän Roope Korhosen vapaasta lyönnistä Teemu Juntunen poltti etenijän kotipesään ja Mikko Korhosen varsilyönnin Ville Majava haisteli ja edessä oli vuoronvaihto.

Jari Törmänen kotiutti 4/4 ja pokkasi I-palkinnon.

Toisessa vuoroparissa keltamustat saivat hanat auki, kun Teemu Juntunen täräytti palloa väliin ja järjesti ajolähdön siirrellen Tapio Salon kolmospesälle, Timo Vesaluoman kakkospesälle ja täyttäen itse ykköspesän. Ajolähtöä purkamaan asettui Jari Törmänen, joka löi lempipaikkaansa kolmospolttajalle, jolla pallo ei pysynytkään räpylässä ja PattU siirtyi vierasjohtoon 0-1. Palotonta ajolähtöä purkamaan tullut Markus Lehtiniemi painosti kakkoskoppari Mikko Korhosta, joka häpläsi kopilta näyttäneen pallon ja PattU johti 0-2. Lyöntivuoro rullasi toista kierrosta ja Paavo Pelto yllätti omalla lyöntivuorollaan kaikki ja täräytti pallon kakkosrajasta maisemaan ja Juntunen toi 0-3.

Kolmannen aloittavalla Törmänen puhkaisi keskisauman yhden palon ajolähdöstä ja Topi Kosonen toi jo 0-4 ja jännitys tiivistyi, sillä neljän juoksun johtoasema Jymyn tasoista joukkuetta vastaan ei tarkoita vielä mitään.

Jymy saikin rakenneltua kavennusjuoksun aikaiseksi, kun palottomasta ajolähdöstä Roope Korhonen löi vastustamattomasti Vesaluoman eteen, polttomahdollisuutta ei ollut ja Jere Wikström toi 1-4 kavennusjuoksun. Jymy rakenteli vielä kakkoskärjellään 3-tilanteen, mutta keltamustien ulkopeli oli rautaa ja neljänteen vuoropariin lähdettiin lukemista 1-4.

Neljännen aloittavalla Törmänen järjesteli kahden palon ajolähdön, kun Jymy tiputti pallon taktisesti ja ajolähtöä purkamaan asettui Juntunen. Juntunen ei kuitenkaan onnistunut kotiutuksessa ja viimeisellä lyönnillään pelinjohtaja Juha Karjaluoto komensi miehen tyhjentämään kentän ja PattU lähti rakentelemaan ykköskärjestä uutta kotiutustilannetta. Kotitutustilanne saatiinkin Marko Nikulalle, joka löi komeasti kakkospuolelle, mutta Mikko Korhonen haki upean syöksykopin ja juoksulta näyttänyt tilanne päättyi koppiin.

Jymy lähti rakentelemaan takaa-ajoaan neljännen lopettavalla altojen kiertäessä ympäri Hiukan katsomoita. He onnistuivat pelaamaan palottoman ajolähdön Roope Korhoselle. Roope täräyttikin kakkossauman puhki ja tilanne kaventui 2-4:n Saku Hakkaraisen tuomalla juoksulla. Kohosen lyöntivuorolla Vesaluoma teki voittavan ulkopelisuorituksen syöksymällä lyönnin kiinni ja seuraavasta tilanteesta Kosti Rautiainen yritti kotiutusta lyhyellä, mutta lyhyeksi jääneen lyönnin Kosonen haki kiinni, teki etenijästä palon kotipesään ja otti vielä toisenkin kolmospesältä. Viimeisen lyönnin Kosti täräytti takaa laittomaksi ja se tarkoitti sitä, että yksi sarjapiste oli jo varma tässä vaiheessa!

Toinen jakso

Jymyn Roope Korhonen oli tänään lähes pitelemätön. 1+7 lyötyä juoksua.

Toiselle jaksolle tuli selvästi sisuuntunut Jymy ja ensimmäisen aloittavalla nähtiinkin kolme juoksua. Roope Korhonen löi kolmospuolelle ja hiukan polttoheitto viipyi ja tämän turvin Wikström toi illan toisen juoksunsa. Seuraavaksi Kohonen löi pallon Vesaluoman eteen ja syntyi tiukka pesäkilpa, niukasti kuitenkin Niilo Piiponniemi kerkesi kotipesään ja Jymy johti 2-0. 3-0 juoksu syntyi, kun Kalle-Tapio Huusko kotiutti lyhyellä Topi Korhosen ja Jymy oli todenteolla tullut kovaa toiselle jaksolle. 4-0 juoksu syntyi Kohosen mailasta toisen aloittavalla Wikströmin tuodessa.

PattU sai hanat auki, kun tänään numero 1:t hihassa pelannut Ville Majava täräytti pallon takaa läpi vastaan ahnehtineesta Piiponniemestä ja kiersi kunnarin! Lehtiniemi kotiutti Majavan painostamalla kakkospuolta ja PattU oli tullut jo kahden juoksun päähän. Törmänen pommitti vielä kakkossauman puhki ja Lehtiniemi toi keltamustat jo juoksun päähän.

Kolmannen aloittavalla Jymy onnistui siirtymään 5-3 johtoon Antti Hartikaisen välilyönnillä. PattU:n vastaus tuli heti, kun Karjaluoto laittoi 1-3 tilanteessä yllärimerkkiä päälle ja Kososen keskipompulla Juntunen kavensi tilanteeksi 5-4.

Näistä tiukoista 5-4 lukemista lähdettiin neljänteen vuoropariin ratkaisemaan ottelun ja toisen jakson kohtaloa. Toinen jakso ratkesi käytönnössä siihen, kun Roope Korhonen täräytti kovaa kolmosluukkuun, pallo kiersi kauaksi, Roope kiersi kunnarin ja toinen jakso päättyi 9-4 PattU:n jäädessä juoksuitta omalla sisävuorollaan.

Supervuoropari

II-palkittu Ville Majava täräytti kunnarin, toi 4 juoksua ja keräsi kärkilyönnit 9/12.

Jymy aloitti supervuoroparin sisävuorolla ja kuka muukaan kuin Roope Korhonen pommitti yhden palon ajolähdöstä kakkossauman puhki ja Hakkarainen toi päivän kolmannen juoksunsa.

Aivan ei kuitenkaan mennyt PattU:n sisävuoro putkeen, kun tyhjään kenttään etenijäjokerin tehtävän viittaa soviteltiin lyöjäjokeri Eino Järvelän harteille. Vesaluoman lyönti lähti kakkosvahti Kosti Rautaisen tontille ja ottelun ratkaisu oli lähellä, Kosti ei kuitenkaan keltamustien onneksi saanut palloa kiinni vaan se lipsahti läpi ja Järvelä kirmasi suoraan kolmospesälle. Törmänen asteli lyöntipaikalle Hiukan huimassa huutomyrskyssä viimeisenä lyöjänä ja pelin henki oli se, että pinna pitää lyödä, jotta ottelun voitosta voidaan lähtä taistelemaan kotiutuslyöntikilpailuun. Törmänen löi painuvan lyönnin Piiponniemen tontille ja pallo räpylästä maisemaan, Järvelä toi 1-1 ja Törmänen lähti kiertämään kenttää kunnarin toivossa, mutta pallo löytyi ratkaisevalla hetkellä ja edessä oli kotituslyöntikilpailu.

Kotiutuslyöntikilpailu

Ensimmäisessä parissa Roope Korhonen löi pallon kolmosluukusta läpi ja lähti kiertämään kunnaria, mutta Vesaluoma haki pallon nopeasti ja lukemat pysyivät 1-0:ssa 2-0 sijaan ja Roope paloi niukasti kolmospesälle. Markus Tuikka huudatti kotiyleisöä onnistuessaan keskinäpyllä kotiutuksessaan ja Jymy johti 2-0. Neljännessä parissa Kosti Rautiainen löi painuvaa kumuraa Vesaluoman eteen, joka kuitenkin haki tämän lyönnin kiinni uskomattomalla syöksykopillaan ja antoi mahdollisuuden keltamustille taistella voitosta. 3-0 johto kotituslyöntikilpailussa Jymyn tasoista joukkuetta vastaan olisi saattanut olla jo kohtalokas. Kohosen epäonnistuessaan omassa kotiutusyrityksessään oli keltamustilla 5 paria aikaa tehdä tarvittavat 2 juoksua ja taistella ottelun voitosta.

Kotiutuslyöntikilpailussa Lehtiniemen ruoska sivalsi kaksi kertaa.

Ensimmäisessä parissa Kosonen huijasi koko Jymyn ulkokenttää ja käänsikin tutun kolmosrajanäpin kakkospuolelle ja maailman lyhyimmällä näpillä Harri Kolehmainen kavensi tilanteeksi 1-0. Toisessa parissa Lehtiniemi pommitti keskisauman puhki ja Pelto toi 2-2. Kolme lyöjää jäljellä, joilla se makea voitto voisi Hiukasta irrota! Loput kolme paria eivät kuitenkaan tuo tulosta ja ratkaisua lähdettiin hakemaan kolmen lisäparin myötä.

Tälläkin kertaa Roope Korhonen onnistuu kakkossauma lyönnillään ja Piiponniemi tuo 1-0. Toinen pari Hartikainen-Hakkarainen ei tuo tulosta ja kolmannessa parissa Kohonen lyö komeasti Vesaluoman eteen, mutta Tinken tulinen heittokäsi polttaa Wikströmin pystyyn kotipesään.

Ensimmäisessä parissa ensimmäisellä lyönnillä Topi puhkaisee kakkossauman, mutta merkkaamattomalla lyönnillä Kolehmainen ei etene. Tämän jälkeen Kohonen sekoittaa pakan ja irroittaa taktisella väärällä Kolehmaisen ja ensimmäinen pari ei tuo tulosta. Toisessa parissa Lehtiniemi lyö vastustamattomasti Piiponniemen eteen ja Pelto tuo tasoitusjuoksun. Viimeisessä parissa Jari Törmänen astelee lyömään ja Teemu Juntunen etenemään ja eletään ottelun ratkaisu hetkiä. Monissa liemissä keitetty Törmänen ei hätkähtnyt 4100-päisen yleisön edessä, vaan löi pallon komeasti väliin ja Juntunen kiihdytteli kotipesään ja Hiukan Ihme vol 2.0 oli tosi asia!

Oli kyllä hieno peli ja voitto on Sotkamosta on aina kova juttu ja kovan työn takana. Tinke (Vesaluoma) oli tänään rautaa ja teki useita voittavia ulkopelisuorituksia ja semmoinen koppari, jota joka joukkueella ei ole. Kaikin puolin oli myös hieno urheilutapahtuma: oli yleisöä, ääntä ja kelikin suosi. Toisellakin jaksolla noustiin hyvin taistelemaan ja superi oli menossa kaverille, mutta yks pomppu pelasti meidät peliin mukaan. Kiva oli kyllä pelata ja jotenkin aistittiin, että Jymyllä on hieman kiereän oloista tekemistä ja se vaikutti taas meidän peliin positiivisesti ja nähtiin, että tänään on iskun paikka ja sieltä se palkinto tuli! Voitto antaa kyllä uskoa, kun meillä on ollut kauden mittaan vaikeita hetkiä ja kyllä tämä voitto kertoo myös meidän piilevasta potentiaalista, että hyvänä päivänä kuka tahansa joukkue voi kaatua.

-Topi Kosonen.

Ottelun jatkuvat tiistaina Oulun Lippoa vastaan vierasottelulla Oulussa, perjantaina käydään tekemässä reissu saarikentälle Vimpelin Vedon vieraaksi ja sunnuntaina täytetään MiiluAreenan lehterit, kun Koskenkorvan Urheilijat saapuu vierailulle klo 17.00 alkavaan otteluun.