Halli-SM: Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy 1-0k (2-2,3-3,1-0.)

 

Ensimmäisessä vuoroparissa kumpikaan joukkue ei saanut kolmostilannetta aikaiseksi, mutta molemmat esittelivät hyviä ulkopelisuorituksia. mm. Paavo Pellon tilalle kokoonpanoon noussut Tomi Kaisto haki välilyöntiyrityksen kiinni ja teki palon kolmospesälle.

Toisessa vuoroparissa Tapio Salo järjesteli takatilanteen lyömällä kolmosrajapompulla pallon pressuun ja hetkeä myöhemmin Ossi Meriläinen tinttasi ajolähdöstä PattU:n 1-0 johtoon pakottaen SoJy:n ulkokentän virheeseen ja kotiin kirmasi Teemu Juntunen.

SoJy väänsi väkisin pelin tasoihin kakkoskärjellään, kun konkarit Toni Kohonen ja Antti Hartikainen järjestelivät ajolähdön. Ajolähtöä tuli purkamaan Roope Korhonen, joka viimeisellä lyönnillään löi pallon vastustamattomasti kopparin eteen ja peli tasottui 1-1:en.

Kolmannen aloittavalla Markus Lehtiniemi tälläsi palloa kovaa polttolinjaan ja pallo sirvahti räpylästä, mutta Timo Kallio ei uskaltanut tällä lyönnillä kuitenkaan lähteä kohti kotipesää. Hetkeä myöhemmin Meriläinen löi ajolähdöstä palloa kakkosrajaan, mutta Jymyn ulkokenttä suoritti hyvin ja myöhäisen takavaihdon vuoksi tilanteesta tuomittiin kaksi paloa ja vuoronvaihto.

Kolmannen lopettavalla tuttu parivaljakko siirsi Jymyn 1-2 johtoon, kun Roope Korhonen löi ja Topi Korhonen toi.

Neljännen aloittavalla aikalisän jälkeen Lehtiniemi rakenteli ajolähdön päälle ja Meriläinen tälläsi komeasti keskisauman puhki ja Harri Kolehmainen toi 2-2 tasoitusjuoksun.

Neljännen lopettavalla alkoi Topi Kosonen show. Ensiksi lyhyen jälkeen ensimmäinen palo kakkoselle ja seuraavasta tilanteesta näpy kopiksi ja kakkospesätuomarin laikassa komeili risti. Jymy onnistui rakentemaan kuitenkin ajolähdön ja luomaan painetta PattU:n ulkokentälle. Tämän PattU kuitenkin kesti, kun Teemu Juntunen poimi Lauri Rönkön lyönnin kopiksi ja ensimmäinen jakso päättyi 2-2 lukemiin.

Toinen jakso

Toisen jakson aloittavalla Roope Korhonen löi päivän kolmantensa tiputtamalla pallon vastustamattomasti Tapio Salon eteen. Ossi Meriläinen ei Roopelle halunnut jäädä kuitenkaan kakkoseksi vaan täräytti lyöjäjokerien taistelun tilanteeseen 3-3 kotiuttamalla Markus Lehtiniemen.

Jymy siirtyi 2-1 johtoon toisen aloittavalla, kun Markus Tuikka kotiutti lyhyellä Jere Vikströmin. PattU:n vastaus tuli tasoittavalla vuorolla, kun Lehtiniemi löi pallon kolmospuolelta pressuun ja kenttä rullasi. Timo Kallio toi 2-2 juoksun ja takatilanteella jatkettiin. Marko Nikula löi pallon hyvin kopparin eteen ja palautusheitto suuntautui kotipesästä ohi, mutta protestoinnista huolimatta tuomari poltti Jan Hankalan kotipesään ja edessä oli vuoronvaihto.

Kolmannen aloittavalla keltamustat rakentelivat palottoman ajolähdön ja pääsi painostamaan Jymyn ulkokenttää toden teolla. Jymy kuitenkin kesti Lehtiniemen, Törmäsen ja Meriläisen yritykset, tehden niukat palot kotipesään ja kolmannen lopettavalle lähdettiin kutkuttavissa 2-2 lukemissa.

Neljännen aloittavalla Lauri Rönkkö löi kahden palon ajölähdöstä kupperia Juntusen eteen, Niko Korhosen nopeus riitti ja Jymy siirtyi 3-2 johtoon.

Neljännen lopettavalla pelin henki oli selvä. Yhdellä juoksulla supervuoropariin tai kahdella voittoon. Pelinjohtaja Juha Karjaluodon aikalisä oikeaan paikkaan tuotti tulosta, kun Jari Törmänen löi ja Timo Kallio toi tasoitusjuoksun ja edessä oli kotiutuslyöntikilpailu.

Kotiutuslyöntikilpailu:

Kotiutuslyöntikilpailussa Jymy jäi kokonaan juoksuitta ja PattU:lle tarjottiin avaimia voittoon.

Ensimmäisessä parissa lyömään asteli Topi Kosonen ja katsellaampa videolta, kuinka siinä oikein kävikään.


Hyppää mukaan tulevan kauden keltamustaan tarinaan ja tilaa kausikorttisi verkkokaupastamme