Pattijoen Urheilijat ja Manse PP kohtasivat kolmannessa superpesiskarsintaottelussa keskiviikkona Rännärillä. Ottelun kirkkaimpana tähtenä tuikki kunnarin ja kuusi tavallista juoksua lyönyt keltamustien kapteeni Topi Kosonen. PattU voitti ottelun 2-0 (13-0, 6-4.) PattU siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon ja sarja on katkolla lauantaina Tampereella.

Else ja Lauri haastattelussa

Ottelun tähtivieraat Elixir TV:stä tutut Else Lautala sekä Lauri Kalima suorittivat ottelun avausheiton.

Ottelu saatiin juhlavasti käyntiin, kun illan tähtivieraat Elixir TV:stä tutut Else Lautala ja Lauri Kalima suorittivat ottelun avausheiton. Hutunkeiton voitti Topi Kosonen ja hän valitsi joukkueelleen aloittavan sisävuoron. Keltamustien lyöntipeli oli heti uomissaan ja Kososen tullessa lyömään oli hänellä edessään paloton ajolähtötilanne. Ensimmäisellä lyönnillään Kosonen puhkaisi kakkossauman ja Ville Majava toi keltamustat 1-0 johtoon. Toisella lyönnillä Kosonen löi pallon kolmoskulmauksesta läpi, mutta pallo pysähtyi harmittavasti mainokseen ja esti kunnarin syntymisen. Paavo Pelto kuitenkin kerkesi kotiin ja keltamustat johtivat 2-0! Lopulta ensimmäinen sisävuoro päättyi 3-0, kun Jussi Markus löi palloa takuuvarmasti kopparin kotiuttaen Harri Kolehmaisen. Ensimmäisen jakson lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen aloittavalla sillä ensiksi Kosonen löi pallon etutilanteesta tenniskentille ja kiersi kunnarin. Hetkeä myöhemmin oli Markuksen vuoro kurittaa Mansen ulkokenttää ajolähdöstä. Hieno lyönti kolmoskoppari Jukka Tuomistosta yli maisemiin ja Mansen tullessa omaan sisävuoroonsa komeili Rännärin tulostaululla tylyt 12-0 lukemat.

Toiselle jaksolle tuli kuitenkin sisuuntunut Manse ja he olivat päättäneet, että eivät myy nahkaansa helpolla. Siitä osoituksena ensimmäisen vuoroparin jälkeen tamperelaiset johtivat 0-2. Toisen lopettavalla Rännärin lähes 800-päinen yleisö sai vastinetta rahoilleen, kun keltamustat tekivät 5 juoksua ja siirtyivät 5-2 johtoon. Manse nousi vielä taisteluun Juho Lähdesmäen lyöntivuorolla, kun he kavensivat tilanteeksi 5-4. Kosonen lisäsi keltamustien johdon kuitenkin kahteen juoksuun puhkaisemalla kakkossauman ja tämä jäikin toisen jakson ja ottelun viimeiseksi juoksuksi.

Tämä tulos tarkoittaa sitä, että sarja on lauantaina katkolla Tampereella pelattavassa ottelussa klo 16.00. PattU järjestää otteluun fanibussin mikäli 30 lähtijää saadaan kasaan. Fanimatkan hinta on 40€ ja se sisältää ottelulipun. Matkaan lähdetään lauantaiaamuna klo 9.00 Freston pihasta. Varmista oma osallistumisesi ja ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina klo 21.00 mennessä. Ilmottautumiset ja lisätiedot niko.pirkola@gmail / 040 518 8352

Katso video Topi Kososen kunnarista: