Kempeleen Kiri – Pattijoen Urheilijat 0-2 (3-4,1-9)

 

Pattijoen Urheilijat ja Kempeleen Kiri kohtasivat alemmas jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa Kempeleessä. PattU nappasi kolme pistettä mukaansa suvereenin esityksen jälkeen lukemin 0-2 (3-4,1-9) Kentän kuninkaana oli Jari Törmänen, joka löi 1 kunnarin ja neljä tavallista juoksua. Harri Kolehmainen ja Paavo Pelto pelasivat myös erinomaiset ottelut tuomalla kolme juoksua mieheen.

KeKi löi painetta heti ensimmäisessä sisävuorossa rakentelemalla palottoman ajon. Jarmo Viittanen löi kuitenkin viimeisen lyöntinsä laittomaksi, joten ajolähtö jatkui yhdellä palolla ja sitä purkamaan asteli Ossi Meriläinen. Ossi löi kakkosrajanäpyn, mutta Harri Kolehmainen ei ollut yllätettävissä ja hän teki helpon palon kotipesään. Juuso Kalmakoski löi tämän jälkeen pallon Ville Majavan tontille ja seurauksena vuoronvaihto.

Kentän kuningas: Jari Törmänen.

Ensimmäisen tasoittavalla PattU sai ilmaisen takatilanteen KeKin harhaheitolla ja pelinjohtaja Juha Karjaluoto löikin yllärimerkkiä päälle Jussi Kemilän lyöntivuorolla, mutta keskipomppu kuitenkaan tuottanut tulosta. Yhden palon ajolähtöä purkamaan asteli kuumassa vireessä oleva Jari Törmänen. Törrö läsäytti kakkossauman puhki ja keltamustat siirtyivät 0-1 johtoon. Ajolähdöt jatkuivat ja perään Markus Lehtiniemen vapaa kupperi tipahti kolmoskopparin eteen ja Kemilä toi 0-2. Tämän jälkeen Timo Vesaluoma löi keskelle kenttää ja pallo sirvahti räpylästä ja keltamustien superaloituksen jälkeen ensimmäisen vuoroparin jälkeen mentiin 0-3 lukemissa.

KeKi onnistui kavennuksessaan, kun Heikki Savikosken pomppu lipsahti mainosaitojen taakse ja Aki Hanhela kavensi tilanteeksi 1-3.

Törmänen jatkoi kuumaa virettään ja kotiutti Kolehmaisen lyömällä vastustamattomasti kolmoskopparin eteen.

Neljännen aloittavalla KeKi käynnisteli takaa-ajoaan rakentamalla palottoman ajon. Viittanen löikin komeasti pallon kopparien väliin, mutta mailamies nukkui ja Savikoski ei kolmoselta liikahtanut. KeKi onnistui kavennuksessaan kavensi 2-4:en, kun Hanhelan kakkosraja näpin jälkeen pallo ei aivan pysynyt Topi Kososen räpylässä. Kahden palon ajolähdöstä Meriläinen painosti kolmospuolta ja Lehtiniemellä pallo poltteli ja KeKi tuli jo juoksun päähän. Joonas Kauppinen painosti myös Lehtiniemeä, mutta tällä kertaa Metsuri suolasi Hanhelan kotipesään ja keltamustat voittivat ensimmäisen jakson 3-4.

2.jakso

Jos oli ottelun alku keltamustilta hyvä, oli myös toisen jakson. Kosonen kotiutti ensiksi Kolehmaisen ja tämän jälkeen Törmänen löi pallon väliin ja Pelto toi 0-2.  Toisella lyönnillä koko PattU:n kaari vetosi väärään syöttöön, KeKin ulkokenttä jähmettyi, mutta Törrö painoi pallon täysiä kolmospuolelta läpi ja tällä lyönnillä Törmänen kiersi kunnarin ja tilanne oli ensimmäisen sisävuoron jälkeen 0-4!

KeKi kavensi Meriläisen lyönnillä, joka lipsahti takaa läpi 1-4:en, mutta tämän jälkeisen takatilanne puolustamisen PattU:n rautainen ulkopeli kesti loistavasti.

Toisen aloittavalla Kosonen pääsi lyömään palottomaan ajoon ja Topi puhkaisikin keskisauman ja tällä lyönnillä Kolehmainen toi 1-5. Perään Vesaluoma löi komeasti koppareiden väliin ja Pelto toi 1-6.

Seuraava juoksua saatiin odotella aivan neljänteen vuoropariin asti ja asialla oli tälläkin kertaa keltamustat ja Kosonen. Topi löi pallon kolmospuolelta läpi ja tällä lyönnillä kotiin kerkesivät sekä Jan Hankala ja Paavo Pelto. Taululla komeili tässä vaiheessa tylyt 1-8 vieraslukema. Marko Nikula onnistui vielä kotiuttamaan vielä Kososen ja tilanne oli jo 1-9.

KeKi ei omalla sisävuorollaan onnistunut juoksuja rakentelemaan ja se tarkoitti sitä, että PattU nappasi kotimatkalle mukaan komeat kolme pistettä suvereenin esityksen jälkeen.

PattU:n seuraava ottelu pelataan Alajärven Ankkureita vastaan MiiluAreenalla perjantaina 4.8. klo 18.00, lämpimästi tervetuloa! Liput otteluun 10/6/4.