Pattijoen Urheilijat vs Sotkamon Jymy 1-2k (4-5,2-1,0,0,3-5)
Pattijoen Urheilijoiden ja Sotkamon Jymyn ottelu oli yhtä tasaista vääntöä kuin edellinenkin kohtaaminen Hiukan stadionilla. Kotijoukkue meni johtoon Tapio Salon kotiuttaessa kahden palon tilanteessa Jussi Kemilän. Toisen vuoroparin tasoittavalla Sotkamon meni 1-2 johtoon, kun kotijoukkue hieman nukahti ja Sotkamon kotiutti peräkkäin kahdella näpillä. Tätä hetken herpaantumista pelinjohtaja Jari Törmänen harmittelikin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Jussi Markus vei kotijoukkueen 3-2 johtoon, kun kolmoskoppari Niilo Piiponniemi ei saanut helppoa lyöntiä kiinni ja pallo vyöryi riittävän kauas Jussi Markuksen ehtiessä kiertämään kunnarin. Timo Kallio ehätti myös edellä kotiin. Sotkamon tasoitti ja kotijoukkue onnistui vielä viimeisellä sisävuorollaan hankkiutua 4-3 johtoon, kun Antti Korhonen kotiutti Timo Kallion. Sotkamon Jymy sai kuitenkin hierottua Toni Kohosen lyönneillä ulkokentän avittaessa jaksovoittoon oikeuttavat juoksut. Jakso Jymylle 4-5.

Jussi Markus löi kunnarin ja joukkue ryntää onnittelemaan.
Ensimmäisellä jaksolla sattui tilanne, jonka johdosta Topi Kosonen joutui pitkään huilaamaan ennen kuin pystyi jatkamaan peliä. Jani Komulainen löi näpyn ja lähti takaetenijänä etenemään ja Topi Kosonen lähti myös pallon perään. Rytäkässä Jani Komulainen astui Topin jalan päälle. Kotijoukkue vaati tilanteesta estämisrangaistusta, mutta tuomaristo oli toista mieltä. Ottelun lehdistötilaisuudessa tuomaristo ilmoitti syyksi, että näpy oli niin pitkä ettei Topilla ollut mahdollisuutta ehtiä palloon. Täten he tulkitsivat tilanteen ulkopelaajan estämiseksi.

raikulipojat2
Topi Kosonen sai piikkarin jäljet jalkateräänsä.

Toinen jakso kotijoukkueelle.
Toinen jakso on jälleen tiukkaa vääntöä Sotkamon Jymyn mennessä 0-1 johtoon jokerina pelaavan jalkavaivaisen Roope Korhosen lyödessä Jani Komulaisen kotiin. Topi Kososen lyömillä juoksuilla jaksovoitto 2-1 kotijoukkueelle. Tiukka ulkopelaaminen ja erityisesti Paavo Pellon huippusuoritukset olivat voiton takuuna.

Antti Korhonen debytoi lukkarina superpesiksessä.

Toisella jaksolla sattui varmasti tämän kauden erikoisin tilanne, kun Toni Kohonen astelee mailanvarteen, eikä saa ensimmäisellään mitään aikaiseksi. Toinen lyönti jää myös etukentän räpylöihin. Harri Kolehmainen heittää kotipesästä harhaheiton, mutta pallo pysähtyy mainosaitaan, eivätkä Jymyn etenijät liiku. Topi Kosonen säntää pallon perään ja Antti Korhonen juoksee etukentältä täyttämään kotipesän. Kosonen heittää pallon Korhoselle, joka kaikkien hämmästykseksi syöttää syötön ilmaan ja Toni Kohonen ei ehdi valmistautua riittävästi ja lyö etulaittoman. Sotkamon peli oli tapahtuman jälkeen pitkään kipsissä.

Supervuoro venyi jatkopalloille.
Sotkamon Jymy hankkiutui 0-3 johtoon omalla kotiutusvuorollaan. Kotijoukkueen Topi Kosonen kotiutti heti kärkeen Timo Kallion, mutta sitten seuraavat kaksi yritystä eivät tuottaneet tulosta. Jussi Kemilä löi kolmannella lyönnillään keskelle kolmosrajaa ja Tapio Salo viimeisenä lyöjänä onnistui myös. Vuorossa olleilla kolmella jatkoyrityksellä onnistui Sotkamon Jymy lyömään kaksi juoksua. Kotijoukkue ei onnistunut enää kotiutuksissa, joten ottelun voitto meni Sotkamon Jymylle.

Pelinjohtajat tyytyväisiä omiensa esitykseen.

Sotkamon Mikko Korhonen oli tyytyväinen joukkueensa asenteesta, jonka ansiosta he saivat kaivettua voiton vaikeidenkin hetkien jälkeen. Hän uskoo tämänkin pelin olevan yhtenä hyvänä pohjana syksyn kovien pelien alkaessa. Jari Törmänen kertoi joukkueensa pelaavan tällä hetkellä hyvää pesistä ja on tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja taistelutahtoon. Hän kehui myös joukkueessa vallitsevaa hyvää henkeä.

Topi Kosonen ei lähtenyt ruotimaan oliko tuomarien estämispäätös oikea ekalla jaksolla. Pelaajat pelaavat ja tuomarit tuomitsevat hän totesi lehdistötilaisuudessa. Antti Hartikainen kehui illan vastustajien tiukkoja pelejä, joita on joukkueiden yhteisen historian varrella ollut monia. Tämä oli yksi niistä tiukimmista mitä hän on pelannut.

raikulipojat3
Lehdistötilaisuudessa Topi Kosonen ja Antti Hartikainen ykköspalkittuina.

”Raikulipojat” pelaavat yllätyksellistä pesistä.

Rännärin kentällä nähtiin tänään todella hyvätunnelmainen ottelu, jossa yleisö innostui hienosti kannustamaan kotijoukkuetta. Twitterissä monet kommentoivat Pattijoen Urheilijoiden pelaavan tällä hetkellä Superpesiksen viihdyttävintä pesistä. Petri Kaijansinkko luonnehti Nelonen Pron kommentaattorina kotijoukkuetta raikulipojiksi, jotka pelaavat yllätyksellistä pesistä. Joukkueessa vallitseekin rento fiilinki, jossa ei tarvitse pelätä epäonnistumisia. Joukkue on harjoitellut pitkän harjoituskauden talven aikana ja kesällä on uskallettu olla treenaamatta liikaa. Lehdistötilaisuudessa Topi Kosonen uskoi tämän ilmeen ja vireen kestävän runkosarjan loppuun saakka. ”Pudotuspeleissä sama ilme tulee säilymään ja tulemme olemaan paha vastustaja ihan kenellä tahansa vastaan tulevalle joukkueelle”, Topi totesi lopuksi.

Seuraavaksi Rännärillä pelataan sunnuntaina, kun Kiteen Pallo 90 saapuu vieraaksi.