Kempelen Kiri – Pattijoen Urheilijat 1-2s (1-5, 10-1, 1-3)

Ensimmäinen jakso

Ottelu käynnistyi PattU:n kannalta hyvin, kun kärki toimi ja paloton ajolähtö pedattiin Markus Lehtiniemelle, mutta viimeinen lyönti meni laittomaksi, pesät kuitenkin pysyivät täynnä ja yhden palon ajolähdöstä Timo Vesaluoma löi kotiin Harri Kolehmaisen ja PattU johti ekan sisävuoron jälkeen 0-1.

Topi Kosonen löi 3 juoksua, toi yhden ja keräsi kärkilyönnit 10/13.

Jarmo Viittanen sai mahdollisuuden tasoitusjuoksun lyömiseen yhden palon ajolähdöstä, mutta Tapio Salo poimi tämän kolmospuolelle tulleen lyönnin ja suolasi etenijän kotipesään. Tämän jälkeen Ossi Meriläisen ensimmäisellä lyönnillä merkki oli päällä, pallo jäi etukentälle, Ville Majava teki helpon palon ja enimmmäisen vuoroparin jälkeen PattU johti 0-1.

Toisen aloittavalla Topi Kosonen löi pallon kolmospuolelta läpi, Teemu Juntunen ja Harri Kolehmainen kerkesivät tällä lyönnillä kotiin ja tilanne muuttui 0-3:een. Perään Lehtiniemen piiskan edessä KeKin etumies tärisi ja Paavo Pelto toi jo 0-4.

Toisen lopettavalla Heikki Savikosken kolmosrajaleikkuri meni läpi ja tämän jälkeen Viittanen löi palottomasta ajosta kavennuksen 1-4:ään.

Toiseksi viimeisen lyöjän Meriläisen lyönnin poimi Marko Nikula ja teki ensimmäisen palon ja toinen palo tuli Ossista ykköspesälle ja kun Jani Moilasen viimeinen lyönti painui kopiksi ja lyöjät loppuivat.

Neljännen aloittavalla viimeisenä lyöjänä kolmostilanteeseen lyömään tuli Jari Törmänen. Törrön surriainen tipahti väliin ja 1-5 lukemista lähdettiin neljännen lopettavalle.

KeKin takaa-ajo ei käynnistynyt oikein missään vaiheessa, sillä keltamustien rautainen ulkopeli ei antanut KeKille edes kolmostilannetta ja ensimmäinen jakso päättyi keltamustiin 1-5 lukemiin.

Toinen jakso

Toiselle jaksolle KeKi vaihtoi lukkariksi loukkaantumisen vuoksi jokerina pelanneen Jani Lassilan. Joonas Kauppinen siirtyi kakkosvahdiksi ja Heikki Savikoski jokeripaitaan.

KeKi saikin tästä virtaa peliinsä ja Viittanen löi illan toisen ja kolmannen juoksunsa PattU:n ulkokentän haparoidessa. Tähän reagoi Juha Karjaluoto ja keräsi joukkueensa aikalisällä yhteen herättääkseen joukkonsa takaisin taisteluun.

Tasoittavalla vuorolla Lehtiniemi tuli purkamaan ajolähtöä ja viimeisellä lyönnillä tilanne piti saada säilytettyä päällä mutta hieno ulkopelisuoritus tuotti kolmannen palon ja vuoronvaihdon.

Toisen aloittavalla Viittanen jatkoi kuumaa virettään ja tälläsi jo illan neljännen juoksunsa viemällä KeKin 3-0 johtoon ja vielä, kun Meriläisen lyönti sirvahti räpylästä sai KeKi jälleen yhden lahjajuoksun ja PattU:lla oli neljä juoksua kurottavanaan toisen lopettavalle lähdettäessä.

Toisessa PattU:n sisävuorossa oli ainoa positiivinen asia se, että lyöntijärjestys saatiin hilattua takaisin kärkeen.

KeKin 5-0 juoksu tuli taas räpylästä ja viimeistään Meriläisen puhkaistaessa takakentän ja kiertäen kunnarin alkoi supervuoropari tässä vaiheessa odottaa itseään, sillä tällä lyönnillä KeKi johti 9-0. Lopulta KeKi vei toisen jakson nimiinsä 10-1 ja ottelun voittajaa lähdettiin hakemaan supervuoroparista.

Supervuoropari

Kakkospalkittu Timo Vesaluoma löi tärkeän avauspinnan supervuoroparissa.

Supervuorossa PattU rakenteli yhden palon ajon ja Vesaluoma puhkaisi keskisauman viimeisellään lyönnillään ja Tuukka Sarkkinen toi 0-1:een.

Tämän jälkeen Majava kotiutti Kososen ja keltamustat siirtyivät 0-2 johtoon. Lisää seurasi, kun Pelto pomputti itsensä suoraan kakkospesälle ja Kososen lyönnissä koppari Jani Moilanen haparoi ja Pelto juoksi kakkospesältä kotiin asti ja KeKin tasoittavalle vuorolle lähdettiin keltamustien johtaessa 0-3.

Viittanen kavensi näpyllä 1-3:een, mutta tämän jälkeen Meriläisen kopinnostopalo koitui kohtalokkaaksi ja KeKi ei pystynyt kahdella palolla tekemään enää lisäjuoksuja ja näin ollen arvokkaat kaksi pistettä matkasivat Raaheen lukemin 1-2s (1-5, 10-1, 1-3)

Ottelun pöytäkirja

Seuraava kotiottelu pelataan jo torstaina klo 18.00, kun Kankaanpään Maila saapuu MiiluAreenalle vierailulle.