Pattijoen Urheilijat – Kankaanpään Maila 2-0 (7-3, 4-3)

PattU päätti runkosarjansa komealla kolmen pisteen voitolla MiiluAreenalla vierailleesta Kankaanpään Mailasta ja keräsi tärkeät kolme pistettä plakkariin sunnuntaina alkavaan alempaan jatkosarjaan. PattU:n parhaimmistoa oli erinomaisesti kärkietenijänä pelannut Harri Kolehmainen kärkilyönnit 7/7 ja 2 tuotua juoksua. Topi Kosonen, jonka kunnari käänsi ensimmäisen jakson keltamustien voitoksi sekä kolme kertaa kotiutuksessa onnistunut Jari Törmänen. Myös paluuottelussa pelannut Jussi Kemilän pomppu oli tututusti ruudussa ja hän siirtelikin miehen kakkoselta kolmoselle neljä kertaa viidestä.

Ottelu käynnistyi PattU:n sisävuorolla ja kauaa ei ensimmäistä juoksua tarvinutkaan odotella, kun Jari Törmänen juoksutti Timo Vesaluoman ensiksi kolmoselle ja seuraavalla lyönnillä kotipesään komealla lyönnillä kolmoskoppari Topias Liljan eteen.

KaMa:n vastaus tuli, kun Ville-Veikko Ollin vapaa kupperi tipahti väliin ja Lilja toi tasoitusjuoksun 1-1:en. Tämän jälkeen Sami Joukaisen maan kautta tulleen lyönnin poimi Ville Majava, mutta heitto lähti aukeamaan ja pallo lensi kotipesän yli ja KaMa siirtyi 1-2 johtoon.

Toisen lopettavalla palottomasta ajolähdöstä Arttu Vilander pääsi kokeilemaan kotiutusta, mutta Majava poimi tämän ja teki helpon palon kotipesään, mutta tilannetta jatkamaan tullut Joukainen läsäytti täysin vastustamattomab lyönnin tappimiehen yli ja KaMa johti 1-3.

Kolmannen aloittava olikin sitten keltamustien juhlaa. Topi Kosonen löi pallon kahden pompun ja kakkosvahti Teemu Utusen räpylän kautta maisemiin ja kiersi kunnarin. 1-3 tappioasema oli kääntynyt hetkessä 4-3 johtolukemiksi! Tästä PattU sai hurmoksen päälle ja Törmänen kotiutti Kososen, Paavo Pelto löi keskipompulla Teemu Juntusen kotiin ja vielä kun Kosonen kotiutti vielä Harri Kolehmaisen johtivat keltamustat ensimmäistä jaksoa jo 7-3 ja nämä lukemat jäivätkin ensimmäisen jakson loppulukemiksi.

Toinen jakso käynnistyi myös keltamustien kannalta loistavasti, kun KaMa saatiin pidettyä ensiksi nollilla. Tämän jälkeen Ollilla lipsahti kaksi syöttöä vääräksi ja PattU:n juoksuhanat aukesivat. Tämän jälkeen Törmänen löi illan kolmannen juoksunsa kotiuttamalla Pellon. Törmäsen jälkeen Ville Majavan oli vuoro kunnostautua kotiutustehtävissä ja Ville löi komeasti kakkosjatkeelle ja tällä lyönnillä Markus Lehtiniemi toi 3-0 juoksun. Ja vielä kun Juntunen löi palloa komeasti kolmosjatkeelle kotiuttaen Marko Nikulan johtivat keltamustat ensimmäisen vuoroparin jälkeen 4-0.

Toisen aloittavalla KaMa sai kavennnusjuoksun aikaan, kun Teemu Utunen löi pallon Vesaluomalle asti ja kokenut pelimies Jouni Itävalo otti omat lähdöt ja toi Kaman kavennus juoksun 4-1:en.

Neljännen aloittavalla KaMa sai vielä hurmosta päälle, kun Vilander kotiutti ensiksi Joni Rytkösen ja tämän jälkeen Joukainen kahdella palolla Ollin, mutta Joukaisen kopinnosto epäonnistui Topi Kososen korkeaan tolppasyöttöön, pilli vislasi kolmannen palon ja keltamustien kolmen pisteen voiton merkiksi.

Pattijoen Urheilijat vs Kankaanpään Maila to 31.5. klo 18.00.