Ykköspesiksen voittaja nousee suoraan Superpesistä pelataan ensi vuonna peräti 26 joukkueen voimin. Miesten puolella on mukana 14 joukkuetta, kun Oulun Lippo Pesis ja Kempeleen Kiri nousivat pääsarjatasolle. Naisten Superpesis täydentyi 12 joukkueen sarjaksi Kajaanin Pallokerhon voitettua Ykköspesiksen. Superpesiksen hallitus korostaa avoimen sarjasysteemin merkitystä. Sekä miesten että naisten osalta runkosarjan viimeiseksi jääneet joukkueet putoavat suoraan Ykköspesikseen.

– Sarjassa on aivan eri lailla mielenkiintoa, kun pelataan runkosarjan voiton, kotiedun, suoran puolivälieräpaikan ja pudotuspelipaikkojen lisäksi karsintaan joutumista ja putoamista vastaan. Jos 14 joukkueen sarjassa jää viimeiseksi, voi olla hyväkin ottaa aikalisä ja hakea uutta vauhtia sarjaporrasta alempaa, Superpesiksen kilpailupäällikkö Mika Helminen toteaa.

Miesten puolella mahdollisuus mestaruuteen säilyy runkosarjan kymmenen kärjellä.

– Minipudotuspelit säilyttävät jännitteen 14 joukkueen sarjassa. Toki ennenkin on nähty, että urheilu on välillä tarua ihmeellisempää ja mikä vain on mahdollista. Kymmenenneltä sijalta on ainakin teoriassa mahdollisuus mennä päätyyn asti, Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo sanoo.

Miesten Superpesiksen ottelumäärää pudotetaan kahdella joukkuetta kohden 28:aan, naisten joukkueilla otteluita on ensi kaudellakin 24. Runkosarjassa pelataan kaksinkertaisen sarjan lisäksi haastajakierrokset paikallispareina.

– Tässä on ajateltu kokonaisuuden kannalta parasta ratkaisua ja taloudellisia realiteetteja. Tavoitteena on houkutella yleisöä mahdollisimman paljon katsomoihin ja pienentää matkakustannuksia. Kun ottelut ovat etukäteen tiedossa, markkinointitoimenpiteitä on helpompi suunnitella, Pyysalo huomauttaa.

Paikallisparit ovat miesten Superpesiksessä Alajärvi-Vimpeli, Hyvinkää-Kouvola, Joensuu-Kitee, Jyväskylä-Kankaanpää, Kempele-Oulu, Seinäjoki-Koskenkorva ja Sotkamo-Raahe sekä naisten puolella Kajaani-Kempele, Kankaanpää-Seinäjoki, Lapua-Jyväskylä, Pori-Rauma, Vihti-Tampere ja Viinijärvi-Lappeenranta.

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2016:

http://www.pesis.fi/superpesis/sarjaohjelma/

Naisten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2016:

http://www.pesis.fi/superpesis/naiset/sarjaohjelma/

Lisätietoa: Jussi Pyysalo, toimitusjohtaja, 040 078 9328 Mika Helminen, kilpailupäällikkö, 040 739 1280