Pattijoen Urheilijat on pelannut Superpesiksessä yhtäjaksoisesti vuodesta 1997 ja edellisen kerran PattU on pelannut nykymuotoisissa karsinnoissa vuonna 1995, jolloin Haapajärven Pesä-Kiilat päättivät kautensa voittoon viidennessä ottelussa ja keltamustat tippuivat sarjaporrasta alemmaksi. Silloisessa joukkueessa pelanneet Timo Lemponen ja Sami Ahola kertovat hieman minkälaisista peleistä on kyse.

Lemponen ja Ahola

Sami Ahola ja Timo Lemponen kertoivat omia kokemuksiaan karsintapeleistä.

Millaisia otteluita ovat karsintaottelut?

-Kyllä ne pahimpia pelejä on mitä voi vain olla, miehet kertovat yhteen ääneen. Lemponen jatkaa vielä, että muistaa loppuelämänsä sen viidennen ottelun 1995, jolloin tippuminen tuli ja se oli uran ehdottomasti suurin pettymys.

Millä tavalla ne ovat vaikeita otteluita?

-Ykköspesisjoukkueella on pelkästään voitettavaa ja Superpesisjoukkueella pelkästään hävittävää, joten ykkösestä tullut joukkue pystyy pelaamaan tavallaan rennommin ja rohkeammin. Itseluottamus voi olla myös paremmalla tasolla, kun on kuitenkin keskimääräisesti voittanut otteluita enemmän kuin hävinnyt. Muistelen, että kaudella 1995 taidettiin hävitä 17 peliä supervuoroparissa mukaan lukien kauden päättänyt viides ottelu, Lemponen muistelee.

Miten ottelutauko vaikuttaa joukkueisiin?

-Epäilisin, että varsinkin tulevan viikonlopun pelit tulevat olemaan tiukkoja otteluita, sillä meille tulee kahden viikon ottelutauko ja Manselle viikon tauko, joten pelituntuma pääsee hetkeksi karkaamaan, Ahola sanailee.

Montako ottelua tarvitaan PattU:n ja Manse PP:n välillä?

-Nyt ei kyllä uskalla veikata, sillä jaksopelissä yksi läpilyönti voi ratkaista koko ottelun. Olen kyllä luottavainen, että meidän omalla peruspelaamisella ja rutiinilla ottelusarja kääntyy meille. Mutta missään nimessä mikään läpihuutojuttu karsinnat eivät tule olemaan ja yhtään löysää ei saa antaa vastustajalle, vaan näyttää kaapin paikka heti alkuun, Lemponen lataa.

Miten Manse PP kaadetaan?

Nöyryys pitää muistaa pelissä. Lähtökohtaisesti meillä on enemmän rutiinia ja kovempia pelejä alla, joten askel kerrallaan on tehtävä tilannetta ja ulkopelissä pitää saada estettyä läpilyönnit. Kun läpilyönnit saadaan pois ja pelataan omaa hyvää peruspeliä hyvällä tasolla, niin silloin kausi päättyy voittoon.

Karsinnat alkavat lauantaina 27.8. klo 16.00 Rännärin Pesäpallostadionilla.
Liput: Aikuiset 10€, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 5€ ja alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.
Huomioithan, että kausikortti kattoi vain runkosarjan ottelut poikkeuksena yrityskausikortit ja VIP-kausikortit.

Tilaa liput kätevästi verkkokaupastamme.

juliste