Juoksujuhlaa Miilu-Areenalla

heinäkuu 19, 2020

Lauantaina Miilu-Areenalla pelatussa ottelussa oli varsinaisen urheilujuhlan tuntua, sillä sekä kotijoukkueen että vastustajien toimesta nähtiin todellista juoksuiloittelua. Kotijoukkueessa nähtiin tänään laajalla rintamalla onnistumisia ja sisäpeli olikin kauden parasta. Pattijoki pääsi molemmissa jaksoissa johtoasemaan, mutta hamillisesti pisteet jäivät tänään saamatta Joensuun vahvan takaa-ajon takia.

Ottelu alkoi railakkaasti heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun Joensuu sai aloittavallaan kolme juoksua. Puhtimäen välilyönnillä ja Litmasen 2-raja puhkaisulla vieraat saivat itselleen mukavan johtoaseman. Pattijoki ei tästä kuitenkaan säikähtänyt ja heti ensimmäisen lopettavalla etumatkaa lähdettiin kuromaan kiinni. Miikka Matikka järjesteli tänäänkin varmoin ottein tilanteita ja kotiuttajille saatiin paljon yrityksiä. Kosonen löi kumuran 2-puolelle Kallion juostessa kotiin, jolloin syntyi kotijoukkueen ensimmäinen juoksu. Heti perään Keski-Koukkarin täydellinen 2-jatkelyönti varmisti Pattijoelle toisen juoksun Matikan viilettäessä kotipesään.

Topi Kososen tekemä kärpänen ja pesäkilpa etenijän kanssa kotipesään tekivät tuhoaan, eikä Joensuu saanut yhtään juoksua toisessa vuoroparissa. Pattijoki sen sijaan pääsi kartuttamaan juoksutiliään kolmella lisäjuoksulla. Timo Kallio löi läpilyönnin 3-rajasta, mutta pesän takana olevan aidan myötä lyönnillä saatiin vain etupesät täyteen. Keski-Koukkari jatkoi myös vakuuttavia otteitaan mailan varressa lyöden pallon läpi 3-kopparin edestä kunnarin arvoisesti, jolloin Achren pääsi juoksemaan kotiin pallon vyöryessä urheilukentälle saakka. Jan Hankala löi niin ikään läpilyönnin, mutta tällä kertaa 2-rajasta, jonka myötä saatiin vielä yksi juoksu lisää Keski-Koukkarin tuuletellessa kotipesään.

Joensuu joutui lähtemään kolmanteen vuoropariin kahden juoksun takaa-ajoasemasta, mutta tänään erittäin varmasti suorittanut Aleksi Rautiainen onnistui lyömään vieraat yhden juoksun päähän. Pattijoki ei omalla sisävuorollaan saanut juoksuja, joten jännittävät yhden juoksun johtoasema säilyi neljänteen vuoropariin. Rautiainen onnistui lyömään Joensuun tasoihin, joten jakson ratkaisua lähdetiin hakemaan Pattijoen viimeisestä sisävuorosta. Lyönnit eivät tuottaneet kotijoukkueella tulosta, eikä tilannetta saatu rakennettua niin hyvin mitä ottelun alussa. Näin ollen ensimmäinen jakso päättyi tasatilanteeseen 5-5.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa kumpikin joukkue onnistui saamaan yhden juoksun. Sami Haapakosken pystärillä 3-puolelle Pattijoki pääsi johtoasemaan Piispasen tuodessa juoksun, mutta Joensuu sai heti tasoitusjuoksun omalla vuorollaan Rautiaisen onnistuessa jälleen.

Toinen vuoropari olikin pelkkää juoksujuhlaa Pattijoen osalta. Seitsemän lisäjuoksua oli melkoinen suoritus hallitsevaa Suomen mestaria vastaan. Ensin Topi Kosonen täräytti ajolähdössä upealla sivalluksellaan pallon maisemiin 2-jatkeelta, jonka johdosta neljä lisäjuoksua olivat ansaitut. Siihen perään Keski-Koukkari löi Kososen kotiin välilyönnillä. Myös nuori lupaus Antti Karjaluoto pääsi näyttämään osaamistaan ja löi Joensuun kentästä Pattijoelle kuudennen juoksun Juntusen juostessa kotiin. Pitkää vuoroparia ehdittiin pelaamaan jo toista kierrosta, kun Kosonen pääsi jälleen yrittämään kotiutusta. Yritys tuotti tulosta ja yllättävällä keskipompulla nopean Kallion oli helppo juosta kotiin. Pattijoki onnistui pitämään Joensuun juoksuitta toisessa vuoroparissa ja hyvät ulkopelisuoritukset tekivät tilanteiden saamisen vaikeaksi.

Kolmannessa vuoroparissa Pattijoki ei saanut lisäjuoksuja, mutta Joensuu lähti oikein ryminällä kaventamaan tilannetta. Jos kotijoukkueen hurmos oli jakson alussa, niin sitä se oli nyt vierailla jakson lopussa. Kolmannen tasoittavalla Aleksi Rautiainen onnistui jälleen kerran ja löi ajolähdössä 2-rajanäpyllä Konsta Piirosen kotiin. Lyöntivuoro jatkui vielä ja lyöjätykki löi vastustamattoman sivalluksen 3-luukkuun kunnarin arvoisesti. Lopuksi Litmanen onnistui saamaan Joensuulle kuudennen juoksun

Neljännessä vuoroparissa Pattijoki jätettiin nollille ja tasoittavalle lähdettiin kotijoukkueen tiukassa 8-6 johtoasemassa. Johtoasema kuitenkin mureni vieraiden sisäpelin takia, kun Rautiainen merkkautti itselleen vielä yhden lyödyn juoksun ja Litmasen tarkka kakkosrajaan suunnattu lyönti meni pitkälle hiekkakentälle saakka kunnarin arvoisesti. Jakso päättyi vieraiden voittoon 8-10.

Joukkueet tarjoilivat tänään viihdettä koko rahan edestä ja tuulisella Miilu-Areenalla nähtiin runsasjuoksuinen ja tiukka ottelu kera äänekkään kannustuksen. Kotijoukkueen osalta harmillisesti päättyneessä ottelussa nähtiin railakasta lyöntipeliä, eikä kuuma kotikenttä jättänyt ketään kylmäksi. Ottelussa kakkospalkinnon sai tänään jälleen mahtavaa lyöntipeliä osoittanut ja 1+3 tehot lyönyt Juuso Keski-Koukkari. Ykköspalkinnon sai lautasen äärellä jekkuja tehnyt ja 1+5 lyönyt Topi Kosonen.

Seuraava ottelu pelataan heti tänään Siilinjärvellä klo. 17:00 ja kotiotteluita pääsee seuraamaan jälleen tiistaina, kun vieraaksi saapuu Kiteen Pallo klo. 18:00.

 

Teksti: Senja Kanasaari