Katsaus alkukauteen.

kesäkuu 23, 2016

Superpesismiehistö jäi siis juhannustauolle ja on aika tehdä katsaus kauden ensimmäiseen puoliskoon. PattU majailee tällä hetkellä sarjataulukossa viimeisellä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sijalla, joka on 10.

Alkukausi:

Keltamustien kausi lähti yskähdellen käyntiin sillä viidestä ensimmäisestä ottelusta joukkue onnistui keräämään vain yhden pisteen. (KPL,JoMa,KaMa,Lippo,Tahko) Se tuli Joensuun Mailaa vastaan kauden toisessa ottelussa. Kauden kuudennessa ottelussa, jonka JymyJussit voittivat kotiutuskilpailun jälkeen 1-2, päätti seurajohto reagoida ja joukkuetta vahvistamaan hankittiin viime kaudellakin keltamustia edustanut Marko Nikula.

Voitto Kempeleen Kiristä vieraskentällä ja hyvä taistelu Vimpelin Vetoa vastaan Rännärillä antoivat kansalle uskoa, että joukkueen kurssi on kääntymässä parempaan päin. Seuraavista viidestä ottelusta joukkue voittikin neljä. Ensiksi PattU onnistui selättämään KiPa-peikkonsa ja Rantakentältä joukkueen mukaan lähti makeaakin makeampi vierasvoitto ja kaksi pistettä. Jyväskylästä joukkue onnistui kääntämään tiukan ottelun voitoksi ja saalistamaan 3 pistettä.

Rännärillä TV-kameroiden edessä pelatussa ottelussa Alajärven Ankkurit kaatuivat tiukkojen vaiheiden jälkeen kotiutuskilpailussa. Hiukassa taas keltamustat kiusasivat Sotkamon Jymyä ensimmäisellä jaksolla tosissaan ja pakottivat hallitsevan mestarin jaksotasapeliin, mutta pisteitä ei kuitenkaan keltamustat onnistuneet saalistamaan mukaansa.

PattU:n alkukauden ennätysyleisön edessä pelattu Koskenkorvan Urheilijat kamppailu päättyi keltamustaan voitonjuhlaan supervuoroparin jälkeen ja vielä ennen juhannustaukoa joukkue vieraili Joensuussa, jossa JoMa oli tyly isäntä voittaen ottelun lukemin 2-0.

Yhteenveto:
Vaisumman kauden alun jälkeen keltamustat pelasivat kuitenkin varsin hyvän alkukauden, sillä päävastustajat kaatuivat ja etenkin Kitee-voitto vieraissa oli loppukautta ajatellen erittäin tärkeä. Mutta etenkin KaMa, Lippo ja JymyJussit peleistä olisi pitänyt tarttua pisteitä mukaan, sillä ne pelit olisivat olleet  voitettavissa, mutta silloin pisteet karkasivat harmittavasti omien virheiden kautta ulottumattomiin. Joukkue pääsi myös harmittavan lähelle yhden jakson ryöstämistä kärkiporukoita Vimpeliä ja Sotkamoa vastaan, mutta tällä hyvä taistelu ei riittänyt pisteisiin.

Loppuohjelma:

Juhannustauon jälkeen joukkue pelaa 8 ottelua kotona ja 6 vieraissa ja kaikista pisimmät vierasreissut on jo tehty, sillä ainoastaan vierailu Kankaanpäähän on jäljellä.
Loppuohjelman herkkupaloina ovat kotipelit Sotkamoa vastaan kahdesti sekä Oulun Lipon vierailu Rännärillä 17.7. josta ei tunnelmaa tule puuttumaan.

Loppuohjelma muodostuu seuraavasti: 30.6. Jyväskylä (K) 5.7. Kitee (K) 7.7. Vimpeli (V) 10.7. Sotkamo (V) 12.7. Sotkamo (K) 14.7. Kankaanpää (V) 17.7. Oulu (K) 21.7. Hyvinkää (K) 24.7. Seinäjoki (V) 28.7. Kempele (K) 31.7. Sotkamo (K) 4.8. Alajärvi (V) 7.8. Kouvola (K) 9.8. Koskenkorva (V)