Kausi päätökseen

syyskuu 6, 2020

Tänään pelattiin Miilu-Areenalla toinen puolivälieräottelu Joensuun Mailaa vastaan. Joensuu oli voittanut ensimmäisen ottelun, joten sarja oli tänään katkolla ensimmäistä kertaa. Kuten tänäkautena on nähty, ketään ei päästetä kotikentällä helpolla, eikä niin tapahtunut tänäänkään. Ottelu oli vähäjuoksuinen ja jaksojen voittoa ratkottiin aina viimeiseen lyöntiin saakka. Vaikka Pattijoki taisteli tänään parhaansa mukaan, niin Joensuu oli kuitenkin vahvempi lukemin 2-0 ja jatkaa välieriin.

Ennen ottelun alkua MiiluAreenalla vietettiin hiljainen hetki Esko Koskelan muistolle. Koskela oli Pattijoen Urheilijoiden takavuosien aktiivipelaaja, joka omisti elämästään paljon KeltaMustille. Esko Koskela oli aktiivipeliuransa jälkeen yksi seuramme merkittävistä taustahenkilöistä, jonka toiminnan merkitystä voi arvostuksen lisäksi pitää esimerkkinä täydellä sydämellä elämisestä pesäpallon ja urheiluseuran mukana.

Ottelu alkoi mukavasti, kun kotijoukkue pääsi heti ensimmäisen aloittavalla johtoasemaan Jari Törmäsen lyötyä laakalyönnin koppareiden väliin, jolloin Tuukka Sarkkinen ehti kotiin. Joensuu sai jakson mittaan paljon mahdollisuuksia tasoitukseen ja Pattijoellakin oli paikkoja tehdä lisäjuoksuja, mutta molempien joukkueiden ulkopeli oli pudotuspelien mukaisella tasolla, eikä ulkokentässä ollut heikkoa kohtaa. Topi Kosonen piti lautasen äärellä taktisilla väärillä ja kärpäsillään huolen siitä, ettei sisäpelissä kenelläkään ole helppoa ja ulkopeli kokonaisuudessaan aina etukentästä takakentälle saakka oli tänään erittäin hyvää. Pattijoki pelasi yhden juoksun johtoasemassa aina viimeiseen vuoropariin saakka. Kotijoukkueen viimeinen sisävuoro jäi lyhyeksi eikä tärkeitä lisäjuoksuja saatu aikaiseksi. Joensuu sai kuitenkin neljännen lopettavalla lyöntipeliään hieman auki, kun Juha Puhtimäki ja Aleksi Rautiainen löivät vieraat tasoihin ja ohi. Tämä tarkoitti sitä, että Pattijoki hävisi ensimmäisen jakson niukasti 1-2.

Toisen jakson puolestaan Joensuu aloitti johtoasemassa, kun Konsta Kettunen onnistui lyömään vieraat yhden juoksun johtoasemaan. Keltamustat eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet, sillä Teemu Juntunen löi tiukkaakin tiukemman juoksun toisen lopettavalla. Linjaan suuntautunut lyönti riitti kuitenkin Sami Haapakoskelle, joka ennätti kotipesään. Kolmannen aloittavalla kuitenkin tutut kotiuttajat Puhtimäki ja Rautiainen löivät vastustamattomilla välilyönneillä Joensuun kahden juoksun johtoasemaan, joka vaikeutti kotijoukkueen voittohaaveita. Pattijoen sisäpeli ei lähtenyt enää rullaamaan tarpeeksi hyvin, eikä kavennusta saatu tehtyä. Näin ollen mestarisuosikkina kauteen lähtenyt Joensuun Maila jatkaa välieriin ja hyvin haastaneen Pattijoen ottelut päättyvät tähän.

Ottelu oli tämän erikoisen kauden viimeinen, sekä Timo Kallion uran viimeinen. Kallio ilmoitti ottelun jälkeen lopettavansa Superpesisuransa. Pattijoen oma kasvatti Kallio pelasi upean uran KeltaMustissa edustaen superpesisjoukkueessa jo vuodesta 2003 alkaen, välillä käyden pari vuotta Joensuun Mailankin paidassa. Timolle suuri kiitos näistä vuosista ja unohtumattomista muistoista keltamustassa paidassa!

Ottelun kakkospalkinnon sai tänään hyviä otteita mailan varressa esittänyt Jari Törmänen. Ykköspalkinnon sai ansaitusti Timo Kallio, joka viimeisteli upean uransa pelaten sadan prosentin tehoilla.

Nyt Miilu-Areena hiljenee taas hetkeksi ja syksy voi tulla tännekin pikku hiljaa. Ensi vuonna puhaltavat taas uudet tuulet ja jäämmekin odottamaan innolla mitä tuleman pitää. Nähdään taas Miilulla!

Teksti: Senja Kanasaari
Kuva: Kari Kanasaari