Jussi Haapakoski

Pattijoen Urheilijat avaa kautensa sunnuntaina Superpesiksen kestomenestyjää Sotkamon Jymyä vastaan.

Molemmille joukkueilla on jonkun verran vaihtuvuutta viime vuoteen. Keltamustien  lähtijöiden joukossa olivat Markus Lehtiniemi (Oulun Lippo), Tapio Salo (Oulun Lippo), sekä lyöjäkuninkuuden vuonna 2015 voittanut Ossi Meriläinen (Kempele). Joukkue paikkasi menetyksiä hankkimalla talven aikana joukkueeseen Liposta nuoren Kasperi Salmelan, Imatralta Itä-Länsi kokemusta omaavan Miikka Matikan, sekä Koskenkorvan Urheilijoista lyöjämörssärin Juuso Keski-Koukkarin.

Keski-Koukkarin hyvät otteet hallikaudelle palkittiin maaliskuussa kun hän rustasi Pattijoen Urheilijoiden kanssa kauteen 2021 kestävän sopimuksen.

Juuso Keski-Koukkari

Sotkamon Jymy avasi kauden tiistaina Helsingissä Telia 5G-areenalla Hyvinkään Tahkoa vastaaan. Tasainen ottelu päättyi Jymyn voittoon 2-0 (3-2 ,2-1).

Jymy menetti talven aikana kaksi pelaajaa, kun 2010-luvulla joukkueen avaintekijät Toni Kohonen ja Antti Hartikainen vaihtovat maisemaa. Kohosen siirryttyä ykköspesikseen ja Oulun Lippoon.

Jymy hankki lautasen ääreen Alajärveltä suuria harppauksia parin edellis kauden aikana ottaneen Ville Väliahon.

Antti Hartikaisen paikkaajaksi hankittiin viime kaudella Hyvinkään Tahkoa edustanut mailataituri Joni Rytkösen.

Rytkönen onki ollut erinomainen hankinta, sillä  Halli-SM peleissä mailanvarressa kärkilyöntiprosentti oli 93,75% ja kauden avauksessa kärkilyönnit olivat 5/6.

Raahelaisryhmä sai täksi kesäksi uuden pelinjohtajan, kun kaksi edellistä kautta viuhkaa pyörittänyt Juha Karjaluoto jätti pelinjohtajan tehtävät ja tilalle tuli  Lapualla kakkospelinjohtajana ollut Jussi Haapakoski. Keltamustien harjoituskausi tulosten valossa oli vaisu, sillä päättyi Halli-SM päättyi alkulohkoon, kun Kempele ja Sotkamo olivat parempia helmikuun kohtaamisissa. Harjoitusotteluissa Vimpeliä ja Kempelettä vastaan pelit jatkuivat mollivoittoisesti, eikä voittoja irronnut. Vaikka voittoja ei ole irronnut joukkueen sisällä on ollut hyvä ”pöhinä” päällä ja moni pelaaja on ottanut kehitysaskelia talven aikana.

Timo Kallio

Kiinnitä katseesi:

-Joni Rytkönen. Erittäin vahvasti koko harjoituskauden esiintynyt mailavirtuoosi jatkanee kakkosethihassa ja tulee esittämään luovia ratkaisuja mailan varressa.

-Juuso Keski-Koukkari: Koskenkorvalta Pattijoelle siirtynyt lyöjämörssäri esitti vakuuttavia otteita hallissa ja löi miestä kotiin hyvällä prosentilla. Jatkuuko hyvät otteet kun aletaan taistelemaan pisteistä?  

Äitienpäivänä on luvassa erittäin tasainen ottelu. Mikä on Roope Korhosen vire? Sekoittaako Topi Kososen syötöt Jymyn pelin?

Tule, näe ja koe TAISTELEVA, REHELLINEN, VAARALLINEN Pattijoen Urheilijat!

Topi Kosonen