Kolme pinnaa Kempeleestä

elokuu 31, 2020

Miilu-Areenalla pelattiin perjantaina yksi kauden tähän asti tärkeimmistä otteluista, kun vastaan asettui Kempeleen Kiri. Pelin voittaja saisi erittäin tärkeät pisteet ajatellen pudotuspelipaikkaa ja häviäjän tie kävisi erittäin tukalaksi. Pattijoki lähti otteluun kertoimien puolesta hienoisena ennakkosuosikkina, mutta kuten pelit tähänkin asti ovat osoittaneet, voitiin ennakoida erittäin tasaväkistä kamppailua. Eilen Pattijoki näytti kuitenkin kyntensä ja pelasi railakkaasti ja iloisin ottein. Hyvä fiilis kantoi läpi ottelun ja molemmat jaksot menivät kotijoukkueen hallinnassa. Kärki toimi jälleen vakuuttavasti ja kotiuttajille saatiin riittävästi pelaajia kotiutettavaksi.

Ottelun ensimmäisessä vuoroparissa kumpikaan joukkue ei saanut konetta vielä käyntiin, mutta toisen aloittavalla Pattijoki avasi lyöntipelinsä oikein kunnolla. Ensin Timo Kallio kotiutti Severi Piispasen, kun ykköskolmostilanteessa etukentälle karvaamaan tulleet Kempeleläiset yllätettiin oikein kunnolla. Kallio löi yllätysmerkillä keskisauman puhki ja ensimmäinen juoksu oli saatu. Pattijoki sai vielä kaksi juoksua, kun Keski-Koukkari löi upean kakkosjatkelyönnin ja Viittanen löi palloa väliin. Kempele sai tasoittavallaan vain yhden kavennusjuoksun Pattijoen ulkokentästä, kun Matti Korhonen löi välilyönnillään vieraiden ensimmäisen juoksun. Kolmannessa vuoroparissa Topi Kosonen löi kotijoukkueen neljännen juoksun, kun kakkosrajaa kohti suunnattu lyönti kimposi ulkopelaajan räpylästä. Kempeleelle ei annettu enää lisäjuoksuja ensimmäisessä jaksossa, joten yksi sarjapiste oli varmistettu Pattijoen sarakkeeseen.

Toinen jakso alkoi hieman vaisusti, mutta usko omaan tekemiseen ja periksiantamattomuus tuottivat tulosta ja Pattijoen sisäpeli aukesi kolmannessa vuoroparissa. Ulkopeli toimi kuitenkin kokoajan tarpeeksi hyvin, sillä vastustajaakin pidettiin nollilla aina viimeiseen vuoropariin saakka. Kotijoukkueelta toisen jakson ensimmäisen juoksun löi Topi Kosonen, kun Severi Piispanen ehti kotiin väliin uponneella lyönnillä. Viimeisellä lyönnillä Kosonen lähti testaamaan, onko kakkosrajassa kiinniottaja hereillä. Testaus kannatti, sillä pallo otti hieman virhepomppua hiekalta ja vyöryi kauas nurmialueelle. Kosonen ehti kiertää kunnarin ja polttoheiton hieman epäonnistuttua Haapakoski ja Kallio ehtivät kotiin. Jarmo Viittanen vielä viimeisteli Pattijoen juoksusaldon lyömällä Kososen kotiin kakkosjatkelyönnillään. Neljännen aloittavalla Kempele sai hienoisen kirin päälle, kun ensin Heikki Savikoski löi niin ikään kakkosrajasta kunnarin, jonka perään Meriläinen ja Keski-Petäjä onnistuivat kotiutuksissaan. Kolme juoksua ei kuitenkaan riittänyt Pattijoen viittä vastaan ja pitävän ulkopelin myötä Kempelettä ei tuon lähemmäksi päästetty haistelemaan jaksovoittoa.

Toisenkin jakson voiton myötä Pattijoki sai tässä tilanteessa tärkeämpääkin tärkeämmät kolme pistettä plakkariin, joiden myötä on hyvä jatkaa Sunnuntaina Kiteellä pelattavaan otteluun. Eilen kakkospalkinnolla palkittiin Timo Kallio, joka pelasi erinomaisesti vaihtajana. Ykköspalkinnon sai ansaitusti Topi Kosonen, joka löi 1+4 ja toi 3 juoksua, sekä pelasi sadan prosentin tehoilla.

Teksti: Senja Kanasaari