Pitkään odotutetusta kotiavauksesta Hyvinkään Tahkoa vastaan muodostui hieno pesäpalloilta, jonka keltamustat voittivat lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen 2-0 (6-5, 3-2.) Keltamustien parhaana palkittiin lukkari Topi Kosonen. Topi toi yhden juoksun sekä löi kolme. Kakkospalkittu Eino Järvelä löi kolme juoksua. Otteluisäntä Vanhat Vaikuttajat.

Topi Kosonen toi 3 juoksua ja palkittiin keltamustien parhaana.

1.jakso

Ottelu lähti räväkästi keltamustien toimesta käyntiin, kun ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä pelannut Markus Lehtiniemi löi ensimmäisellä lyönnillään pallon kakkosrajasta maisemiin ja Paavo Pelto toi 1-0. Heti perään Eino Järvelä löi ja Topi Kosonen toi. Vielä kun Tapio Salo ja Timo Vesaluoma kävivät lyömässä pinnat mieheen, johtivat keltamustat ensimmäisen sisävuoron jälkeen 4-0. Mikä aloitus ottelulle! Tahko ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan takoi omalla sisävuorollaan 3 juoksua ja toiseen vuoropariin lähdettiin 4-3 lukemista. Toisen aloittavalla Kosonen kotiutti tänään 80%:n varmuudella kentälle menneen Jan Hankalan ja keltamustat johtivat kahdella juoksulla. Paikkoja lisäjuoksuihinkin oli mutta Järvelän ja Ville Majavan kotiutusyrityksistä merkattiin palot taululle. Kolmannen aloittavalla Järvelä huudatti 800-päistä yleisöä kotiuttamalla Hankalan tappikupperillaan ja tässä vaiheessa 6-3 johtoasema vaikutti turvalliselta. Kolmannen lopettavalla Tahko nousi juoksun päähän ja ensimmäisen jakson ratkaisua jouduttiin jännittämään aivan neljännen vuoroparin loppuun, kun keltamustien sisävuoro jäi juoksuttomaksi. Ville Keron tullessa lyömään aikalisän jälkeen hänellä oli edessään kahden palon etutilanne. Yleisö pidätteli hengistystä kun Keron lyönti kantautui kakkosjatkeelle, mutta keltamustien onneksi Teemu Juntunen kerkesi pallon pysäyttämään, ettei se karannut pidemmälle ja etenijä kerkesi vain kolmospesälle. Viimeisellä lyönnillään Kero löi painepalloa Lehtiniemelle ja etenijä lähti liikkeelle, ”Metsuri” kauhoi pallon kiinni mutta heitto lähti suuntautumaan hieman alaspäin, Topi Kosonen kuitenkin käytti ulottovuuttaan hyväksi ja nappasi pallon kurkottamalla kiinni ja niukasta tilanteesta tuomittiin palo, se tarkoitti sitä, että ensimmäinen jakson voitto merkattiin keltamustille lukemin 6-5!

2.jakso

Ensimmäisen lopettavalla tähän otteluun myös ulkopeliin 3-vahdin tontille astellut Jari Törmänen vei joukkonsa 1-0 johtoon kakkosrajanäpyllään, juoksun toi Pelto. Toisen aloittavalla tulikuuma Kero löi illan kolmantensa ja tämän jälkeen seuraava juoksu nähtiin saman miehen mailasta, sillä hän löi illan neljäntensä kolmannen aloittavalla ja Tahko siirtyi ensimmäistä kertaa kuskin paikalle ottelussa. Kolmannen lopettavalla Järvelälle tarjottiin mahdollisuus tasoittaa toinen jakso. Juha Puhtimäki syötti korkeaa tolppaa ja Kosonen sai erinomaiset lähdöt kolmospesältä, Eikka näpäytti kakkosrajaan ja pinnahan sieltä tuli! Kuten ensimmäisen myös toisen jakson ratkaisua haettiin neljännestä vuoroparista. Tahko antoi keltamustille painetta ja rakenteli palottoman ajolähdön Kerolle. Kosonen sai kumminkin miehen kesytettyä, kaksi ensimmäistä lyöntiä lähtivät mihin sattuun ja kolmannelle lyönnillä vaikeaan syöttöön puhdas huti ja ensimmäinen palo taululle. Tämän jälkeen ratkaisun avaimia tarjottiin Santtu Patovalle, hänen löysän lyöntinsä Tapio Salo kuitenkin poimi räpyläänsä ja teki toisen palon kotipesään. Mitä tekee Patova viimeisellä lyönnillään? Nouseeko koppi? Minkälaisen syötön Topi antaa? Kun syöttö nousi ilmaan MiiluAreenan yleisö eli hienosti mukana ja räjähti riemuun, kun Patovan koppilyönti jäi etumiehelle ja se tarkoitti sitä, että keltamustat tulivat voittamaan ottelun vähintään 1-0. Oli edessä neljännen lopettava ja yhden lisäpisteen metsästys, yhtä juoksua se vaatisi. Hankala lähti kärjeksi etenemään, Pelto vaihtoi hänet kakkoselle ja Kosonen vaihteli Hankalan kolmoselle, mutta Tahko sai otettua Pellosta välipalon. Lehtiniemi näpytteli pesät täyteen ja ratkaisun avaimia tarjoiltiin Järvelälle. Eikan lyöntiratkaisu oli fiksu, lyhyt kakkosraja lyönti, jolla tuli palo kotipesään mutta ajolähtö säilyi päällä ja sitä purkamaan asettui Jari Törmänen. Törmänen suuntasi lyöntinsä kolmospolttajalle ja pallo poltteli kädessä ja Kosonen toi keltamustille täydet 3 sarjapistettä, mikä jännitysnäytelmä!

Juhlakauden 2018 avausottelu Pattijoen Urheilijat vs Haminan Palloilijat pelataan tulevan viikon sunnuntaina 13.5. klo 17.00. Tervetuloa jännittämään!