Naisten suomensarjajoukkueen sijoitus Pohjoislohkossa oli komeasti kolmas. Kakkostila jäi vain vaivaisen yhden pisteen päähän. Runkosarjan voitti 33:lla pisteellä Tyrnävän Tempaus, joka hävisi kauden aikana vain kaksi ottelua. Niistä toinen tuli Rännärillä, jossa TyTe sai tuntea keltamustien tylyyden 2-0. Kakkoseksi sijoittui Oulun Lipottaret, jonka keltamustattaret kohtaavat viikonloppuna alkavissa lohko välierissä.

nss sarjataulukko

Sarjataulukko. (pesistulokset.fi)

”-Nuori, taisteleva, tiukkaa ulkopeliä pelaava ja lyöntivoimainen,” oli pitkäaikaisen kannattajan vastaus kysymykseen, että minkälainen naisten joukkue on tänä vuonna nähty Rännärillä.

Keltamustattaret pelasivat läpi kauden viihdyttävää ja tiiviillä ulkopelillä varustettua pesistä. Joukkue päästi sarjassa toiseksi vähiten juoksuja. Joukkueesta löytyi myös lyöntivoimaa, sillä Sini Grip löi 4 kunnaria ja 21 tavallista ja sillä lohkesi lyöjätilaston 7.sija. Heti perässä lyöjätilastosta löytyy 1+23=24 lyönyt Sara Heikkilä. Eniten joukkueesta on tuonut juoksuja (24) ja kärkilyöntejä kerännyt 70 (5-36-20-9) lukkarina ja pääsääntöisesti numerolla 2. pelaava Sofia Tuovinen. Toiseksi eniten juoksuja on tuonut joukkueen kärkietenijä Maria Kankaanpää, joka on tuonut 22 juoksua mutta kolme peliä vähemmän pelanneena. Keltamustattarien parhaan kärkilyöntiprosentti (67,68%) löytyy tärkeässä roolissa vaihtajan- ja kotiuttajantehtävissä pelaavalta Eveliina Hildéniltä. Pelaajatilastot

nss_MG_2129

Joukkueen lukkari, Sofia Tuovinen (kuva: Kari Kanasaari)

”Joukkue kehittyi valtavasti kauden aikana ja siitä kertoo jo se, että loppukaudesta nähtiin huikea voittoputki, jonka aikana kaatui kaikki kärkipään joukkueet.”

Joukkue oli loppukaudessa huimassa vireessä ja joukkue päätti runkosarjan viiden ottelun voittoputkessa ja keltamustattarien kovuuden sai kokea myös runkosarjan voittanut TyTe, joka hävisi Rännärillä pelatussa kamppailussa puhtaasti 2-0, josta myös käynnistyi keltamustattarien huippuvire, sillä joukkue voitti runkosarjan seitsemästä viimeisimmästä ottelusta kuusi ja niistä viisi suoraan lukemin 2-0. Näistä voitoista kolme tuli runkosarjan 1-4 sijoittuneilta joukkuilta. Keltamustattaret ryöstivät vieraspisteet runkosarjan neljänneksi sijoittuneelta Kempeleen Kiriltä ja tarrasivat kiinni runkosarjan kolmanteen paikkaan. Tätä ottelua ennen myös runkosarjassa toiseksi sijoittunut ja tuleva välierävastustaja Oulun Lipottaret joutuivat kokemaat keltamustattarien kova syysvireen kovan vireen sillä, oululaiset taipuivat kiihkeässä paikallisottelussa Rännärillä supervuoroparin jälkeen 2-1.

 

Jatko-ottelut:

Keltamustattarien välieräottelut alkavat lauantaina ja välieräsarja pelataan paras kolmesta järjestelmällä eli kahdella voitolla pääsee finaaliin toisen toisen välieräsarjan voittajaa (Tyrnävä-Kempele) vastaan.

Välierät:
La 13.8 klo 17.00 Oulu-Pattijoki
Su 14.8 klo 17.00 Pattijoki-Oulu
Ke 17.8 klo 17.30 Oulu-Pattijoki (tarvittaessa)

Lohkojen sisäiset loppuottelut pelataan (alustavasti) la 20.8., su 21.8. ja tarvittaessa ke 24.8.

Tervetuloa jännittämään ja kannustamaan keltamustattaret voittoon, liput otteluun 5e, jonka ostamalla tuet naistenjoukkueen toimintaa.

naiset