Paluu voittokantaan

elokuu 16, 2020

Tänään pelatussa ottelussa Siilinjärven Pesistä vastaan kotijoukkue esiintyi iloisella ilmeellä sekä uudenlaisella lyöntijärjestyksellä rohkeasti pelaten. Sami Haapakoski ja Topi Kosonen oli siirretty yhden alemmas lyöntijärjestyksessä, jolloin Tuukka Sarkkinen saatiin numerolle neljä. Jere Achren teki paluun kokoonpanoon, sekä pelipaidassa nähtiin superpesisdebyytin tehnyt ja ennakkoluulottomasti pelannut Konsta Launonen. Avausjaksossa kuskin paikkaa piti kotijoukkue, mutta toisella jaksolla Siilinjärvi pystyi olemaan hieman parempi. Ottelun ratkaisu nähtiin supervuoroparissa, kun Pattijoki onnistui tekemään tarvittavan juoksun tasoittavallaan Siilinjärven jäätyä nollille.

Ensimmäisellä jaksolla Pattijoki pelasi vapautuneesti ja rennoin ottein joka näkyikin tulostaululla, sillä miestä saatiin kotiin mukavalla tahdilla. Pattijoki laittoi heti ensimmäisellä sisävuorolla juoksuhanat oikein urakalla auki neljällä juoksulla. Tänään isoon rooliin numerolle neljä päässyt Tuukka Sarkkinen onnistui kotiuttamaan Severi Piispasen kakkossaumalyönnillä. Myös lyöjäjokeri Jarmo Viittanen onnistui, kun niin ikään kakkossaumaan suunnattu lyönti tuotti tulosta, kun Sami Haapakoski ehti kotiin. Konsta Launonen pääsi heti ensimmäisessä vuorossa etenemishommiin ja onnistuikin mainiosti. Kolmospesälle ennättänyt Konsta toi superpesisuransa ensimmäisen juoksun Marko Nikulan lyömänä, kun varsilyönti keskelle kenttää oli juuri oikean mittainen. Etenijänä tunnettu Severi Piispenen löi vielä Pattijoen neljännen juoksun, kun lyönnit jatkuivat kahden palon tilanteessa toiselle kierrokselle. Piispanenkin laittoi kakkossaumaan kokeilua, joka tuotti tulosta, sillä pallo poltteli ulkopelaajan käsissä ja Harri Kolehmainen juoksi kotiin.

Toisen aloittavalla Siilinjärvi pääse kaventamaan kahdella juoksulla kotijoukkueen johtoasemaa. Ensin lyöjäjokeri Toni Toivainen löi kolmospuolelta Otto Hoffrenin kotiin ja jokeripaidassa pelannut Eino Puustinen löi kakkospuolelta väliin vielä yhden lisäjuoksun arvoisesti. Pattijoki pystyi kuitenkin lisäämään johtoaan omalla sisävuorolla, eikä antanut Siilinjärven päästä liian lähelle. Sami Haapakoski löi vaihtotilanteessa upean lyönnin kakkospuolelle, joka jatkoi matkaansa aina koppari Sebastian Lahden saavuttamattomiin. Tämän lyönnin myötä kotijoukkue sai kaksi lisäjuoksua, sillä Haapakoski ehti kiertää kunnarin. Tuplajuoksua lähdettiin vielä hakemaan, mutta se päätyi kopiksi.

Neljännessä vuorossa Siilinjärvi lähti kuromaan eroa umpeen, kun Samu Vainikainen kotiutti joukkueen lukkarin Ville Pietisen laakalyönnillä kopparin edestä. Toni Toivanen onnistui kertaalleen kotiutuksessa, kun välilyönti tippui juuri Miikka Matikan eteen. Siilinjärvi pääsi kahden juoksun päähän, mutta Topi Kosonen ja Jere Achren päättivät jakson upealla harhautuksella ykköspesästä kahden palon tilanteessa.

Toinen jakso oli vähäjuoksuisempi, eikä kotijoukkueen lyöntipeli kulkenut aivan yhtä hyvin kuin ensimmäisellä jaksolla. Siilinjärvi sai tehtyä toisessa vuoroparissa kaksi juoksua, jotka riittivät toisen jakson voittoon kotijoukkueen jäädessä nollille. Mikko Hakomäki ja Otto Hoffren löivät jakson ainoat juoksut, molemmat välilyönneillä. Pattijoki ei saanut oikein pelistä kiinni ja ratkaisua lähdettiin hakemaan supervuoroparista.

Supervuoropariiin mentäessä Miilu-Areenan yleisö näytti jälleen upeutensa, kun ääntä ei puuttunut tästäkään pelistä. Pienet epäselvyydet pelissä kuumensivat yleisöä entisestään ja vastustajan peli tehtiin vaikeaksi. Pattijoki pelasi loistavaa ulkopeliä, eikä vastustajalle annettu mahdollisuutta päästä kuskin paikalle. Vuoron päättämistä yritettiin samalla tavalla kuin ensimmäisen jakson lopetusta, mutta paloa ei aivan saatu aikaiseksi. Siilinjärven sisävuoro saatiin kuitenkin sinetöityä juoksuitta, joten kotijoukkueella oli vain yksi tehtävä omalle sisävuorolleen, lyödä yksi mies kotiin.

Yleisö antoi kaiken kannustuksensa omilleen ja tilannetta saatiin rakenneltua niin, että Sami Haapakoski pääsi kolmospesälle. Ratkaisun paikkaan pääsi useampikin pelaaja, mutta tänään ratkaisijanviitan itselleen lunasti Jarmo Viittanen. Viittasen lyönti kakkossaumaan näytti ensin palolta, mutta lukkarin avustamana Haapakoski ehti kotiin, sillä pallo ei pysynytkään räpylässä. Ottelun loppu oli mitä jännittävin, eikä ylimääräisiltä sydämen tykytyksiltä varmastikaan vältytty. Näin Pattijoki varmisti itselleen kaksi sarjapistettä, jotka ovat todella tärkeitä usean joukkueen ollessa muutaman pisteen päässä toisistaan ja pudotuspelipaikasta.

Ottelussa kakkospalkinnon sai tänään upean superpesisdebyytin tehnyt Konsta Launonen, joka otti tärkeän roolin etenijänä. Ykköspalkinnon sai kaksi juoksua lyönyt ja kolme tuonut Sami Haapakoski.

Teksti: Senja Kanasaari
Kuvat: Pattijoen Urheilijat