PATTU TAIPUI KEKILLE

kesäkuu 27, 2020

Tänään 27.6 pelattu viimeinen harjoitusottelu Kempelettä vastaan jätti mietiskeltävää vielä ennen kauden alkua.

Ensimmäinen jakso alkoi räväkästi, kun Piispanen lähti loistavasti etenemään ja pääsi harhaheiton turvin kakkoselle. Kärjen järjesteltyä ajolähdön Kosonen pääsi yrittämään ensimmäisenä kotiutusta. Näpy meni hieman liian pitkäksi eikä juoksua päässyt syntymään. Törmänen sai myös yrittää kotiutusta, mutta PattU jäi ensimmäisessä vuoroparissa juoksuitta. Myöskään Kempele ei onnistunut omalla sisävuorollaan juoksujen lyömisessä ja viimeisen palon teki Piispanen hienolla ulkopelisuorituksellaan.

Toisessa vuoroparissa Pattijoki sai vihdoin juoksutilinsä auki Kososen sivalluksella 3-saumasta Piispasen tuodessa juoksun. Törmänen ja Keski-Koukkarikin saivat yrittää kotiuttamista, mutta tällä kertaa tuloksetta. Kempele pääsi myös juoksujen makuun toisessa vuoroparissa. Ensin Pelkonen kotiutti Lassilan Kolehmaisen haparoidessa etukentällä ja Korhonen jatkoi juoksutilin kartuttamista 2-kopparin eteen lyödyllä välilyönnillä.

Kolmannessa vuoroparissa Pattijoen sisäpeli ei lähtenyt rullaamaan ja tasoitusyritys jäi neljänteen vuoropariin. Kempele onnistui saaamaan yhden juoksun lisää Meriläisen vastustamattomalla välilyönnillä.

Neljännessä vuoroparissa Pattijoella oli viimeinen mahdollisuus saada jaksovoitto omiin nimiinsä ja niinpä Jussi Haapakoski kokosi joukkueensa punomaan juoniaan aikalisälle. Tämä ei kuitenkaan riittänyt lisäjuoksujen saamiseen, jonka seurauksena ensimmäinen jakso päättyi Kempeleen voittoon 1-3.

Toinen jakso alkoi Onni Määtän läpilyönnillä 3-puolelta, millä ei kuitenkaan tullut juoksuja. Kempele onnistui järjestelemään ajolähdön, jolloin Matti Korhonen löi painuvan lyönin aivan Matikan jalkojen juureen yhden lisäjuoksun arvoisesti. Myös Meriläinen pääsi näyttämään osaamistaan lyöden Kempeleelle toisen juoksun onnistuneella kupperilla takakentälle.

Pattijoen sisävuoro alkoi tuttuun tyyliin kärjen toimiessa ja Kososen järjestellessä ajolähdön. Törmänen pääsi jälleen yrittämään kotiutusta, mutta Pattijoen harmiksi alapallo-osuma leijaili kopiksi ja kenttä tyhjäksi. Kakkoskärki sai kuitenkin rakenneltua uuden ajotilanteen ja Keski-Koukkari pääsi kartuttamaan Pattijoen juoksutiliä yhdellä juoksulla hienon välilyönnin ansiosta.

Toisessa vuoroparissa Kempele pääsi jälleen yrittämään kotiutusta Meriläisen ollessa mailan varressa, mutta Haapakoski teki upean ulkopelisuorituksen polttaen Pelkosen kotipesään. Kempele sai kuitenkin kolmannen juoksun yllätysotolla, kun Luhtavaara kotiutti Hanhelan.

Pattijoki ei saanut lisäjuoksuja toisen lopettavalla.

Kolmannessa vuoroparissa Pattijoen ote alkoi herpaantumaan, kun Määttä löi kahden juoksun arvoisen kunnarin 3-luukusta ja heti perään Keski-Petäjä löi ulkokentän avustamana kuudennen juoksun. Pattijoen nihkeä sisäpeli jatkui myös kolmannessa vuoroparissa, eikä kotiutusyrityksiä saatu ollenkaan.

Ottelun viimeisessä vuoroparissa Meriläinen löi vielä yhden juoksun kakkosjatkeelta Pattijoen jäädessä juoksuitta.

Kokonaisuudessaan viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua oli kotijoukkueelta vaisua ja hieman epävarmaa lukuunottamatta kärjen tunnetusti tehokasta tilanteiden rakentelua. Piispanen, Pelto ja Kallio saivat tuttuun tyyliin juoksijoita kentälle, jonka ansiosta saatiin kotiutustilanteita. Myös kakkoskärjessä nähtiin onnistumisia. Voidaan kuitenkin olla varmoja siitä, että tästä pelistä otettiin arvokasta oppia vielä ennen ensimmäistä sarjapeliä. Seuraavassa miesten pelissä Miilu-Areenalla nähdäänkin varmasti entistäkin sisuuntuneempi PattU, joka haluaa näyttää mihin he oikeasti pystyvät.

Teksti: Senja Kanasaari

Kuvat: Pattijoen Urheilijat