Revanssista voitto kotiin

heinäkuu 7, 2020

Kauden kolmas peli tarjosi jälleen Miilu-Areenan yleisölle paljon jännitettävää, sekä tuttuun tapaan tulikuumaa kamppailua vastustajaa vastaan. Ottelu oli odotetusti tasainen ja tänäkin iltana käytiin kiivasta sanaharkkaa pelaajien ja tuomariston välillä. Läpi ottelun Piispanen ja Achren osoittivat röyhkeää kentällemenoa, jonka johdosta kotiuttajille saatiin paljon tilanteita. Kärki toimi jälleen hyvin ja myös kakkoskärki sai rakenneltua tilanteita. Erityisesti Miikka Matikka esitti erittäin hyviä vaihtolyöntejä tärkeissä tilanteissa. Pattijoki otti ottelusta tiukan 1-0 voiton, kun kumpikaan joukkue ei saanut toisessa jaksossa juoksuja aikaiseksi tiiviin ulkopelin takia.

Jo ensimmäinen vuoropari tarjosi katsojille viihdettä epäselvyyksien takia. Selkkauksien myötä Miilu-Areenan yleisö syttyi heti ottelun alussa ja kannusti omiaan äänekkäästi. Ensimmäisen aloittavalla Kempele sai juoksutilinsä heti auki Matti Korhosen 2-saumalyönnillä pallon sirvahtaessa räpylästä. Myös Pattijoki sai tasoittavallaan ensimmäisen juoksun varmoin ottein jatkaneen Keski-Koukkarin 2-rajalyönnillä, jolla Pelto ehti helposti kotiin.

Toinen vuoropari jatkui Pattijoen osalta epäonnisesti, sillä Kempele sai toisen juoksunsa harhaheiton turvin. Johtoasema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Törmänen löi koppareiden välistä tasoitusjuoksun Achrenin syöksyessä kotipesään.

Kolmas vuoropari alkoi erikoisesti, sillä Kolhemaisen harmillisen loukkaantumisen myötä Jere Achren siirrettiin etenijäjokerin roolista ulkokentälle. Vaikkakin jokeriroolin ollessa tärkeä Pattijoelle, pystyi Jere kuitenkin osoittamaan pärjäävänsä mainiosti myös ulkokentällä. Kempele sai kuitenkin yhden lisäjuoksun itselleen Meriläisen hyvällä lyönnillä. Pattijoen sisävuorolla tunteet kuumenivat entisestään epäselvän tilanteen takia, mutta tasoitusjuoksua ei vielä saatu.

Neljännestä vuoroparista ei jännitystä puuttunut. Kempele jäi aloittavalla vuorollaan juoksuitta ja Pattijoki oli yhden juoksun takaa-ajoasemassa. Kärki sai tuttuun tapaan rakenneltua tilannetta, jonka myötä Keski-Koukkari sai tulla yrittämään kotiutusta. Jännitys Miilu-Areenalla oli valtava, kun Juuso asteli lyömään. Tasoitusjuoksu syntyi, kun 2-saumaan sijoitettu maalyönti oli onnistunut ja tuulennopea Haapakoski ehti helposti kotiin. Jakson voittojuoksu syntyi viimeisellä lyönnillä, kun Juuso löi vastustamattomasti 2-jatkeelle. Kotiin juosseen Kososen ja koko joukkueen oli mahtava tuuletella upeaa lyöntiä Miilu-Areenan mylviessä taustalla.

Toisessa jaksossa saatiin tilannetta puolin ja toisin, mutta kotiutusyritykset eivät tuottaneet tulosta. Ulkopeli pysyi molemmilla joukkuilla tiiviinä, eikä hyvä tuurikaan ollut mukana lyöntien suhteen. Näin ollen toisessa jaksossa ei nähty yhtään juoksua ja ottelun voitto kirjattiin kotijoukkueelle 1-0.

Voiton myötä voi kuitenkin jatkaa kohti seuraavaa ottelua, joka pelataan perjantaina vuorostaan Kempeleessä.

Ottelussa 2.palkinnon sai Severi Piispanen, jonka kentällemenot olivat jälleen erinomaisia. 1.palkinnon sai edellisen pelin tapaan Juuso Keski-Koukkari, jonka lyönnit olivat tälläkin kertaa vastustamattomia kavereiden ulkokentälle.

Teksti: Senja Kanasaari

Kuvat: Pattijoen Urheilijat