Noin viikon mittaisen lepo- ja treenitauon jälkeen päästiin jälleen tositoimiin, kun aina aurinkoisella Miilu-Areenalla pelattiin sarjataulukossa yhden pisteen päässä olevaa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Tauko oli selvästikin tehnyt terää, sillä vihdoin päästiin nappaamaan kauan odotettu kolmen pisteen voitto. Peli oli tasapainoista läpi ottelun, joka mahdollisti täyden pistepotin saamisen. Tänäänkin tilanteiden rakentelu toimi mainiosti, kun Piispanen pääsi varmoin ottein kentälle ja vaihtajan roolia hoitaneet Pelto ja Kallio saivat rakenneltua ruokaa kotiuttajille.

Ensimmäinen jakso oli erittäin tiukka ja yleisö sai nauttia lämpimässä auringonpaisteessa viihdyttävästä huippupesäpallosta. Pattijoki sai aloitettua juoksujen tehtailun heti ensimmäisen aloittavalla, kun Haapakoski ja Keski-Koukkari onnistuivat kotiutuksissaan. Kärjen rakenneltua ajolähdön Haapakoski löi tuulennopean Piispasen juuri oikean mittaisella 2-raja näpyllä kotiin. Keski-Koukkari löi 2-saumaan maalyöntiä, joka hieman poltteli ulkopelaajan käsissä, jolloin Pelto ehti kotiin. Imatra sai tasoittavallaan yhden kavennusjuoksun, kun Mikko Kosonen kotiutti täksi kaudeksi Imatraan siirtyneen Tuomas Jussilan.

Toisessa vuoroparissa Sami Haapakoski onnistui jälleen, kun 2-jatkeelle suunnattu lyönti tippui sopivasti kenttään ja Piispaselle merkittiin yksi tuotu juoksu lisää. Myös vastustaja onnistui omalla tasoittavallaan saaden kaksi juoksua, kun ensimmäinen tuli harhaheitolla ykköspesän ohi ja toisen löi Juho Toivola näpyllä 2-rajasta.

Juoksutilien kasvattaminen jatkui myös kolmannessa vuoroparissa, joka takasi joukkueille sekä yleisölle jännitystä ihan jakson loppuun saakka. Kotijoukkueen johtoasemaan pääsi lyömään Topi Kosonen, kun tänään paljon nähdyn kakkosrajanäpyn toimivuutta päästiin jälleen todistamaan. Tänään neljä juoksua kuudesta tuonut Piispanen pääsi jälleen haastamaan vastustajan heittokättä onnistuneesti. Imatra pääsi sisävuorollaan tasoihin Mikko Kososen kotiutuksella ja näin jakson voittojuoksua lähdettiin hakemaan viimeisestä vuoroparista.

Neljäs vuoropari oli todellista jännitysnäytelmää, kun juoksujen saamisesta käytiin kovaa kamppailua. Pattijoki sai sisävuorollaan yhden lisäjuoksun, kun Topi Kosonen löi tuttuun tyyliin kakkosrajanäpyn, jolla Pelto ehti kotiin polttoyrityksen mennessä päätykatsomon verkkoon asti. Kotijoukkue onnistui mainiosti puolustamaan asemaansa Imatran viimeisellä sisävuorolla ja jaksovoiton sinetöi Harri Kolehmaisen upea ulkopelisuoritus, kun näpystä syöksymällä tehty palo varmisti yhden sarjapisteen lisää plakkariin.

Toinen jakso ei ollut samanlaista juoksujen lyömistä, mutta Pattijoen onneksi tarvittavat juoksut kuitenkin saatiin tehtyä. Toisessa vuoroparissa Imatran nopea ja erittäin varma kärki Teemu Nurmio joutui harmillisesti vaihtamaan ylleen jokeripaidan, sillä jalkaan iskenyt kramppi ei antanut mahdollisuutta pelata ottelua loppuun asti. Toivotaan, että jalka saadaan kuntoon ja pelit jatkuvat jälleen seuraavassa ottelussa.

Ensimmäiset juoksut nähtiin vasta toisessa vuoroparissa ulkopelin ollessa erittäin pitävää ja tehokasta. Pattijoki sai kolmannen tasoittavalla kaksi juoksua, kun ensin harhaheiton turvin kotiin juoksi Piispanen ja hetkeä myöhemmin Juuso Keski-Koukkari sai kotiutettua Timo Kallion 2-saumaan suunnatulla lyönnillä pienen sirvahduksen avittamana. Pattijoki pystyi pitämään Imatran juoksuitta toisella jaksolla, joten koko ottelun voitto kirjattiin kotijoukkueelle 2-0.

Tänään kotijoukkueelta kakkospalkinnolla palkittiin sadan prosentin tehoin vaihtanut ja ulkokentällä tehokkaana ollut Timo Kallio. Ykköspalkinnon sai 88% tehoin pelannut ja 4 juoksua tuonut pikakiituri Severi Piispanen. Tänään ensimmäistä kertaa tälle kaudelle otetut kolme pistettä antavat lisäboostia seuraaviin peleihin ja tästä on voi hyvillä mielin lähteä kohti seuraavaa peliä, joka pelataan 2.8 Seinäjoella.

Teksti: Senja Kanasaari
Kuvat: Pattijoen Urheilijat