Tänään pelatussa ottelussa Kiteen Palloa vastaan juoksujen saanti ei ollut helppoa, varsinkaan toisella jaksolla. Tilannetta saatiin rakenneltua tuttuun tyyliin varmoin ottein, mutta kotiutukset jäivät tänään ulkokentälle käsiin. Pelissä tapahtui pieniä virheitä ja herpaantumisia, jotka söivät varsinkin sisäpeliä.

Ennen ottelun alkua pidettiin hiljainen hetki edesmenneen Mika ”Killi” Kallion muistolle. Kallio oli yksi Pattijoen Urheilijoiden kantavia voimia vuosituhannen vaihteessa ja hän ehti edustaa kuusi vuotta Pattijoen Urheilijoita. Kärjessä taituroinut ilmiömäisen nopea Kallio oli menehtyessään vain 43-vuotias.

Ottelu alkoi Kiteen sisävuorolla Kososen voittaessa hutunkeiton ja valitessa aloittavan ulkovuoron. Kitee sai aloittavalla sisävuorollaan yhden juoksun, kun Valentin Ikonen onnistui lyömään väliin ajolähdössä. Pattijoki sai myös juoksutilinsä auki ensimmäisessä vuoroparissa, kun Haapakoski sai kotiutettua Timo Kallion 3-puolen pystärillä. Myös Antti Karjaluoto sai jälleen onnistumisen, kun hän sai lyötyä juoksun lähes samaan paikkaan suunnatulla lyönnillä kuin Haapakoskikin. Kososen oli helppo juosta kotiin Antin vastustamattomalla pystärillä.

Toisessa vuoroparissa Kitee onnistui saamaan kaksi lisäjuoksua. Ensin lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho onnistui tasoittamaan tilanteeksi 2-2 Juntusen eteen suunnatulla lyönnillään. Juntunen syöksyi palloon, mutta ei aivan saanut pidettyä sitä räpylässään. Myös Ville Liukku sai lyötyä miestä kotiin, jonka myötä Kitee pääsi yhden juoksun johtoasemaan. Pattijoki ei saanut tasoittavallaan lisäjuoksuja ja seuraavat juoksut päästiin näkemään vasta viimeisessä vuoroparissa.

Neljännen aloittavalla Mikkolanaho ja Liukku onnistuivat kertaalleen kotiuttamisessa, joka tarkoitti Pattijoelle 2-5 takaa-ajoasemaa viimeiseen vuoroon. Pattijoki aloitti juoksujahdin Kiteen avustuksella, kun tänään kakkoskärjessä pelannut Paavo Pelto pääsi juoksemaan kotiin harhaheiton turvin. Jakson viimeiseksi jääneestä juoksusta vastasi Eetu Suni, kun keskikentälle lyöty pallo riitti Teemu Juntuselle, joka ehti kotipesään. Loput kotiutusyritykset eivät tuottaneet tulosta, jonka johdosta jakso vieraille 4-5.

Toinen jakso ei ollut sisäpelin juhlaa, sillä jaksossa nähtiin vain yksi juoksu, kun Hannes Pekkinen onnistui kotiuttamaan Elmeri Purmosen 3-saumaan suunnatulla lyönnillään ensimmäisessä vuoroparissa. Toisen aloittavalla Piispanen onnistui lyömään läpi 2-rajasta, mutta nurmikolla hidastunut lyönti ei aivan riittänyt kunnariin.

Toisessa jaksossa lyönneistä puuttui laatu ja hieman vaurioitunut lyöntialusta tuotti ongelmia sisäpeliin. Jakson aikana ei nähty enää lisäjuoksuja yrityksistä huolimatta, joten myös toisen jakson voitto meni vieraiden nimiin. Koko ottelu päättyi Kiteen voittoon 0-2 (4-5, 0-1).

Ottelussa kakkospalkinnolla palkittiin Severi Piispanen, joka ottelusta toiseen pystyy menemään kentälle varmoin ottein kirjavalla lyöntirepertuaarillaan. Ykköspalkinnon sai jälleen kerran upeita syöksykoppeja kopparintontillaan esittänyt Teemu Juntunen.

Teksti: Senja Kanasaari
Kuvat: Pattijoen Urheilijat