Tänään keskiviikkona pelattiin ensimmäinen naisten Ykköspesiksen pohjoislohkon finaaliottelu, kun Pattijoki ja Vaasan Mailattaret kohtasivat Miilu-Areenalla lähes puolen tuhannen katsojan edessä. Ottelu oli tasaista taistelua loppuun asti ja tunteet kuumenivat loppua kohden erimielisyyttä aiheuttaneiden tuomioiden takia.

Ensimmäisessä jaksossa Vaasa pääsi kahden juoksun johtoasemaan aloittavalla sisävuorollaan. Pattijoki pääsi kuitenkin kuromaan eroa kiinni heti tasoittavallaan, kun Vaasa avusti harhaheitolla kotijoukkueelle ensimmäisen juoksun Eveliina Hildénin juostessa kotiin. Toisessa ja kolmannessa vuoroparissa Iiris Larikka ja Laura Pohjola pääsivät näyttämään osaamistaan upeilla välilyönneillään kotiuttaen Hildénin ja Viivi Partasen, joiden myötä Pattijoki pääsi johtoasemaan. Neljännessä vuoroparissa Vaasa pääsi kuitenkin tasoittamaan pelin ja Pattijoen jäädessä juoksuitta viimeisellä sisävuorollaan jakso päättyi tasan 3-3.
Toinen jakso alkoi railakkaasti, kun Eveliina Hildén löi kakkospuolelta pallon läpi ja takapesät saatiin täyteen. Essi Bäckman löi toisen jakson avausjuoksun kotiuttamalla Hildénin. Ensimmäisen lopettavalla Vaasa sai tasoitusjuoksun, kun Elli Mertaniemi löi keskisaumasta pallon takakentälle. Toisessa vuoroparissa Pattijoen lyöntipeli lähti kunnolla rullaamaan, sillä Viivi Partasen kunnarilla ja Essi Bäckmanin ja Lotta Tähtilän lyömillä juoksuilla päästiin kolmen juoksun johtoasemaan.
Vaasa sai tehtyä tasoittavallaan yhden kavennusjuoksun. Kolmannen aloittavalla Iiris Larikka löi kotijoukkueen viidennen juoksun, kun Viivi Partanen ehti välilyönnillä helposti kotiin. Vaasa sai tasoittavallaan kavennettua tilannetta, kun kaksi näpyillä lyötyä kotiutusta onnistuivat. Neljännessä vuoroparissa kotijoukkue ei saanut enään tehtyä lisäjuoksuja. Vaasa onnistui lyönneissään viimeisellä sisävuorollaan ja teki ottelun voittoon riittäneet kaksi juoksua. Tuomareiden kanssa käytiin pitkää keskustelua ottelun lopun ratkaisutilanteista, mutta tuomiot kääntyivät vieraiden hyväksi. Näin ollen ottelun voitto merkittiin vieraille 0-1.
Teksti: Senja Kanasaari
Kuvat: Pattijoen Urheilijat