Veto vei tiukasti superissa

elokuu 11, 2020

Tänään Miilu-Areenalla nähtiin erittäin viihdyttävää pesäpalloa, kun Vimpelin Vetoa vastaan pelatussa ottelussa jaksojen voitoista taisteltiin viimeiseen saakka. Kotiyleisö osoitti äänekkäästi tukeaan omilleen, mutta tänään se riitti vain yhteen pisteeseen, kun Vimpeli voitti ottelun supervuoroparissa. Ottelu oli ulkopelin juhlaa, eikä juoksut irronneet helpolla. Kotijoukkueen onnistujina oli tänään sisäpelissä neljä juoksua lyönyt Juuso Keski-Koukkari, varmasti vaihtanut Timo Kallio, sekä etenijänroolinsa hyvin haltuun ottanut Teemu Juntunen. Antti Karjaluoto väläytteli myös ennakkoluulotonta ja rohkeaa sisäpeliä pomppulyönneillään. Ulkopelissä Harri Kolehmainen sekä Marko Nikula onnistuivat erinomaisesti tehden monia tärkeitä paloja. Myös Topi Kosonen pelasi totutun varmasti lautasen äärellä tehden vastustajan sisäpelin vaikeaksi.

Pattijoki aloitti ensimmäisen vuoroparin loistavasti, sillä ensimmäisen aloittavalla vierailta yksikään ei päässyt kotipesää kauemmaksi lyönneillään. Tiivis ulkopeli varmisti sen, että kentälle ei tänään pääse helposti. Tasoittavalla Pattijoki pääsi makoisasti johtoasemaan, kun lyöjäjokeri Jarmo Viittanen löi juuri oikean mittaisen laakalyönnin aivan kolmoskopparin varpaiden juurelle, jolloin Piispanen ehti kotipesään. Toisessa vuoroparissa Vimpelikin sai juoksutilinsä auki, kun Matias Rinta-Aho sai kotiutettua Mikko Vihriälän kakkossaumalyönnillä. Tasoittavalla Pattijoki sai järjesteltyä helposti takatilanteen, sillä Timo Kallio ehti harhaheitolla kolmospesälle asti, kun pallo vyöryi kauas katsomon alle lukkari Perttu Ruuskan tavoittamattomiin. Tilanteista huolimatta lisäjuoksuja ei kuitenkaan saatu tehtyä tässä vuoroparissa.

Kolmannen vuoroparin aloittavalla Vimpeli oli lähellä päästä johtoasemaan, kun Perttu Ruuska löi hyvänmallisen lyönnin takakentälle. Kotijoukkueen onneksi lyönti kuitenkin pysähtyi takakentällä olevaan tulostauluun, mikä esti pallon vyörymisen urheilukentälle asti. Pattijoki sen sijaan onnistui pääsemään johtoon, kun Juuso Keski-Koukkari löi kakkossaumasta Piispasen kotiin. Vimpeli tuli jakson voittotaisteluun mukaan neljännen aloittavalla, kun Janne Mäkelä onnistui kotiuttamaan kahdesti. Ensimmäinen lyönti tippui väliin ja toinen juoksu syntyi, kun polttoheitto meni harmittavasti ohi Kososen räpylän. Pattijoki sai tasoittavallaan harhaheiton turvin takapesät täyteen, mutta kaikki kolme kotiutusyritystä jäi tuloksettomiksi ja Veto vei ensimmäisen jakson 2-3.

Toiseen jaksoon mentäessä molemmat joukkueet olivat tiivistäneet ulkopeliään vielä entisestään ja kotijoukkue jätti Vimpelin juoksuitta toisessa jakosssa. Kotijoukkueen kahdesta juoksusta vastasi tänään hyvässä lyöntivireessä ollut Juuso Keski-Koukkari. Kolmannen aloittavalla viimeisenä lyöjänä Juuso kotiutti Kososen viimeiseksi jääneellä lyönnillään. Kosonen oli juoksemassa kolmospesälle, kun nopeaa tempoa pitänyt Ruuska syötti kolmannen syötön. Keski-Koukkari onnistui lyömään kupperia polttajan eteen ja samoilla vauhdeilla Kosonen ehti myös kotipesään. Pattijoki sai toisen juoksuistaan neljännen aloittavalla, kun Keski-Koukkari onnistui jälleen kotiuttamaan. Lyönti suuntautui kakkossaumaan, jolloin Timo Kallio toi yhden lisäjuoksun kotijoukkueelle. Neljännen lopettavalla yleisökin villiintyi, minkä avustuksella hieman hurmosta päälle saanut Pattijoki onnistui voittamaan toisen jakson 2-0. Tämä tarkoitti sitä, että ottelun voittoa lähdettiin hakemaan supervuoroparista.

Supervuoropari alkoi Vimpelin sisävuorolla. Tänään numerolla kolme pelannut Perttu Ruuska löi päivän kovimman lyönnin aivan kolmospesän nurkkaa kohti, jolloin ulkopelaajilla ei ollut mitään tehtävissä. Kunniaa kertänyt Ruuska varmisti kaksi juoksua Vedon plakkariin. Tämän lyönnin jälkeen vieraat pidettiin kurissa, eikä lisäjuoksuja nähty. Pattijoen sisävuorolla Keski-Koukkarikin oli lähellä lyödä kunnarin, kun kotiutuslöynti lähti erinomaisesti kakkosluukkua kohti. Ulkokenttä pystyi juuri ja juuri pysäyttämään lyönnin, jonka myötä saatiin ainoastaan yksi kavennusjuoksu Timo Kallion tuomana. Pattijoki ei saanut taottua enempää juoksuja ja tiukka peli kääntyi vastustajien voittoon 1-2.

Palkintoraati antoi kakkospalkinnon tänään neljä Pattijoen viidestä juoksusta lyöneelle Juuso Keski-Koukkarille, joka oli tänään iskussa. Ykköspalkinnon sai Topi Kosonen, joka onnistui tänään niin ulkona kuin sisälläkin.

Teksti: Senja Kanasaari
Kuvat: Pattijoen Urheilijat