VOITON MAKUUN MANTULLA

heinäkuu 2, 2020

PattU:n sarja-avaus oli tiukkaakin tiukempi taistelu Siilinjärven Pesistä vastaan Mantun kentällä. Molempien joukkueiden ulkopeli oli tiivistä läpi ottelun ja juoksujen saanti oli tiukassa. Tänään avainasemassa oli onnistunut ulkopeli ja etenkin Teemu Juntusen upeat syöksykopit takakentällä, jotka estivät monien lisäjuoksujen syntymisen. Kosonen oli myös tänään tuttuun tapaan erittäin varma lautasen äärellä ja sai tehtyä vastustajan sisäpelin vaikeaksi.

Ensimmäinen jakso oli todella tiukkaa kamppailua joukkueiden välillä. Siilinjärvi pääsi avaamaan juoksutilinsä heti ensimmäisen aloittavalla harhaheiton avustamana. Myös Pattijoki kartutti pistetiliään yhdellä juoksulla ensimmäisessä vuoroparissa, kun Törmänen löi 2-puolen sauman puhki ja Pelto juoksi kotiin.

Toisen aloittavalla Piirainen sai lyötyä Siilinjärven jälleen johtoasemaan. Pattijoki pääsi yrittämään tasoitusta, mutta kotiutukset eivät osuneet kohdilleen. Kolmannessa vuoroparissa Pattijoki onnistui tasoituksessaan Haapakosken lyödessä hermopalloa keskelle kenttää Piispasen kiitäessä kotiin. Tämä jäi ensimmäisen jakson viimeiseksi juoksuksi, joka päättyi tasatilanteeseen.

Toinen jakso alkoi juoksuitta ja Pattijoen ensimmäinen juoksu nähtiin toisessa vuoroparissa. Keski-Koukkari pääsi kotiuttamaan Haapakosken mahtavalla sivalluksella 2-saumasta. Kolmannessa vuoroparissa Törmänen löi ottelun voittoon riittäneen juoksun varmoin ottein 3-luukusta Kallion juostessa kotiin. Siilinjärvi pääsi kaventamaan tilannetta Vainikaisen lyönnillä, mutta kiven kovan ulkopelin ansiosta kavennus jäi yhteen juoksuun.

Neljäs vuoropari oli hurja jännitysnäytelmä Pattijoen jäädessä juoksuitta aloittavassa vuorossa. Ottelu päättyi Kososen hienoon koppiin epäonnistuneesta näpystä, josta hän sai tehtyä helpon palon 3-pesältä. Siilinjärvi sai monta ratkaisun paikkaa viimeisessä vuorossa, mutta ulkokenttä kesti ja kaksi pistettä matkaavat meidän iloksemme Pattijoelle.

Pattijoelta ottelussa palkittin ykkösenä Timo Kallio ja kakkospalkinnon pokkasi Topi Kosonen. PattUn ottelut jatkuvat jo tulevana sunnuntaina, kun Sotkamon Jymy saapuu MiiluAreenalle. Ottelusta ei tule puuttumaan tunnetta. Tervetuloa paikan päälle.

Teksti: Senja Kanasaari
Kuvat: Pattijoen Urheilijat